051108771_abfweb
051108771_abfweb

Bodyprotector bespaart jonge amazone ernstig letsel

Nieuws

De Britse Maisie Goodsell kwam hard ten val met haar paard tijdens een crosstraining. Haar paard valt over de hindernis en landt hierna op het lichaam van Maisie. Door het dragen van een bodyprotector kwam de amazone er met een paar blauwe plekken vanaf.


Na de val heeft Maisie twee uur lang stil op de grond gelegen voordat de ambulance arriveerde. Er werd gevreesd dat ze haar rug gebroken had, maar ze werd dezelfde avond nog door de artsen naar huis gestuurd. Dankzij haar bodyproctector had ze alleen een aantal blauwe plekken opgelopen.

Huisarrest


De week voor de val had Maisie nog huisarrest gekregen van haar moeder, voor het niet dragen van haar bodyprotector. “Ik was erg geschrokken en had niet verwacht dat we zouden vallen. We hadden al veel grotere sprongen gemaakt en wilde de training eindigen met een kleine sprong. Ik voelde mijn benen niet meer en was bang dat ik mijn rug gebroken had. Ik dacht dat ik nooit meer kon rijden. Ik had altijd discussies met mijn ouders over de bodyprotector en het nut ervan. Dit is het bewijs dat het echt werkt. Ik rijd nooit meer zonder”, vertelt Maisie aan The Sun.

Rijden


“Ik ben blij dat de boodschap nu duidelijk is”, vertelt Maisie’s moeder, “ze heeft heel veel geluk gehad. Ik heb een eerste hulp cursus gehad op mijn werk, dit hielp me om rustig te blijven.” Drie dagen later zat Maisie alweer op haar paard. “Maandag ben ik gewoon weer opgestapt, ik miste teveel”, vertelt Maisie.

Filmpje


De moeder van Maisie filmde de val van haar dochter. Op het filmpje is goed te zien hoe het paard op de rug van Maisie terecht komt. Het filmpje is hier te bekijken.

Bron: Horses / The Sun