shetlander
shetlander

Tien maand oude amazone wint eerste rozet

Nieuws

Deze amazone begint haar wedstrijdcarriere al super. Met een leeftijd van tien maanden wint Darcy Ella Makin tijdens haar eerste wedstrijd, haar eerste rozet en gaat ze naar huis met een protocol vol met zevens!


Met wat hulp van haar moeder Jade Campey en nicht Victoria Campey werd Darcy vijfde met Shetlander Super Splash. “Ik ben super trots op haar”, vertelt Jade. “Ik heb drie paarden en Darcy gaat altijd al mee. Ze is gek op ze, net als op alle andere dieren. Ik dwing haar nooit om te rijden, ze geniet van iedere minuut.”

Concours


De ouders van Victoria hebben een eigen stal. Hier werd een wedstrijd georganiseerd. “Dit keer was er ook een proef waarin alleen stap en draf voorkwam en het paard begeleid werd. De proef duurde maar drie minuten en Darcy genoot met volle teugen. Mijn vader heeft niets met paarden, maar hij was toch komen kijken en was super trots op haar”, vertelt Jade.

Jury


Ondanks dat Darcy’s jasje nog wat groot was, paste ze haar laarsjes al perfect. De jury was echter erg onder de indruk van haar prestatie. “Op het protocol stond onder andere commentaar als ‘te schattig’ en ‘super ruiter, begeleiders schokend’. Dit laatste commentaar werd gevolgd door de opmerking dat de begeleiders een sport bh moesten aantrekken”, vertelt Jade lachend. “Ik heb zelf niet zoveel met dressuur, maar als Darcy er mee door gaat ben ik natuurlijk super trots.”

Kijk hier voor een foto van Darcy en Super Splash.

Bron: Horse & Hound