151216123_abfweb
151216123_abfweb

Britse veiligheidscampagne voor paarden op de weg

Nieuws

Een Britse amazone voert campagne om automobilisten bewust te maken wat ze moeten doen als ze een paard tegenkomen.


De vrouw viel vorig jaar van haar paard, waarna het dier werd aangereden door een auto. ,,Niet de schuld van de automobilist”, zegt ze overigens, maar het heeft haar wel aan het denken gezet over veiligheid in het verkeer.

Ruiters en automobilisten


De campagne richt zich overigens op zowel ruiters en anderen die met hun paard langs de weg gaan als op gemotoriseerde weggebruikers. Bij beide kampen zijn er mogelijk kansen om de veiligheid op de weg te vergroten.

Paniek


De initiatiefneemster: “Ik ken de omgeving waar ik rijd goed, of het nu door het ongeval komt of dat de omstandigheden verslechteren weet ik niet. Wel weet ik dat het merendeel van de automobilisten zich keurig gedraagt in de buurt van paarden, maar het is die tien procent die dat niet doet. Ik wil mensen meer bewust maken van het gedrag van paarden en hoe je ze het beste kunt passeren. Ik denk namelijk dat mensen vaak niet weten wat ze moeten doen en in paniek raken.”

Autorij-instructeurs


Halverwege deze maand wordt er een evenement georganiseerd als onderdeel van de campagne. Inwoners van het dorp Tockholes, waar het plaatsvindt, zijn uitgenodigd, naast de bereden politie en the British Horse Society (BHS), maar ook autorij-instructeurs en motorrijders. “Al bereiken we er maar twee mensen mee, we doen er iets aan”, aldus de initiatiefneemster.

Bron: Horse and Hound