springen, springruiter, onherkenbaar, achteren, sprong, training
springen, springruiter, onherkenbaar, achteren, sprong, training

Zeg het met paarden: Flirten

Nieuws

Misschien herken je dit: een vriendin van stal moppert over haar chagrijnige broer en jij stelt voor om hem als een bokkig paard te benaderen. En die tip vindt ze nog zinvol ook! ‘Zeg het met paarden’ werkt net zo. In deze tweewekelijkse vragenrubriek worden paarden en paardengedrag gebruikt om antwoord te geven op persoonlijke vragen van ruiters. Want paarden begrijpen we tenminste.


Flirten

Al weken flirt ik met een erg leuke springruiter. En volgens mij werkt het. Want vorige week, tijdens het losrijden, schreeuwde hij niet zomaar ‘stijl!’. Hij riep eerst mijn naam en toen ‘stijl!’ (Ik stond inderdaad in de weg. Sorry!) Hij kent mijn naam dus en dat is vooruitgang. Maar gisteren zag ik hem weer en ik glimlachte en zwaaide en zei ‘Hi’ en hij zei niets terug. Hij keek alleen wat boos de andere kant op. Wat is dit nu?
Anna


Antwoord:
Oh Anna… als een paard toevallig zijn oren naar achteren draait op het moment dat jij eraan komt, betekent dat niet meteen dat hij boos is op jou. Oren gaan wel vaker naar achteren. Tijdens het spelen legt een paard soms zelfs zijn oren helemaal plat in zijn nek, maar dat doet hij om te voorkomen dat zijn vriend er per ongeluk in hapt. Oren draaien ook richting geluid. Misschien hoorde hij iets? Of misschien stond er een stevige bries van voren.
In dat geval draait een paard zijn oren naar achteren, omdat de wind anders te hard naar binnen blaast. En als het bij paarden al zo ingewikkeld is, wie weet hoe het dan bij springruiters zit?! Geef hem gewoon het voordeel van de twijfel. En geef hem een volgende keer eens een ‘klontje’. Ik ben benieuwd hoe zijn oren dan staan. Succes.
-Afke
Afke Teunen schrijft al twintig jaar over paarden. Ze is tekstschrijver, géén therapeut. Het opvolgen van haar advies is dan ook op eigen risico ;-)

Heb jij een vraag, durf je dat aan? Mail naar Redactie@bitmagazine.nl