jury baan wedstrijd
jury baan wedstrijd

Juryleden zijn ook maar gewoon mensen

Nieuws

Je weet niet half hoeveel wij ons best doen om iedereen eerlijk te beoordelen. En meestal is onze beoordeling eerlijk. Maar soms maken ook wij juryleden foutjes. Welke, wil je weten? Hier zijn er negen.1. We halen wel eens nummertjes door elkaar.


Een 379 verandert dan weleens in een 397. Of we horen in ons oortje een getal van een andere wedstrijdring.

2. We maken proefjes die niet deugen


Op de één of andere manier zag het er op papier goed uit, maar toen de kinderen het parcours reden bleek dat een bocht wat te krap was.

3. We missen het eerste rondje


We waren druk bezig met de papieren en zagen niemand de ring binnen rijden. Het enige dat we kunnen doen is doen alsof er niets ergs is gebeurd.

4. Ineens is iemand de baan uit


Wanneer we onze tafel vol ligt met protocollen is het soms moeilijk te herinneren wat bij wat hoort. Gelukkig is er dan nog iemand die je kan vertellen hoe dat meisje op die witte pony heet.

5. We dutten eens in


Voor een enkele seconde maar. Op een warme dag. Na de lunch. In het midden van een simpel springparcours. We grijpen dan maar snel naar onze koffie.

6. We missen iets


Juist als we iets aan het opschrijven zijn, schrikt een paard van iets en maakt een rare move waardoor hij op een wel heel vreemde plek in de rijbaan uitkomt.

7. We knoeien met koffie of eten


We hebben geen lunchpauze. Ook geen koffiepauze. Eindeloos schrijven. Reken maar uit.

8. We maken optelfouten


Als je maar een nano-seconde hebt om alle scores op te tellen, gaat er wel eens wat mis.

9. We maken ons te druk


We doen ons best, we willen dat er eerlijke scores zijn en dat er een duidelijke winnaar is. Soms gebeurt dat, soms niet. Het is voor de jury het lastigst als dat niet het geval is.

Bron: Horsenetwork