knuffel
knuffel

6 Redenen om je paard dankbaar te zijn

Nieuws

Wij paardenliefhebbers kunnen natuurlijk een ontelbare hoeveelheid redenen bedenken waarvoor we onze paarden dankbaar zijn. Wij hebben als eens een lijstje van zes redenen gemaakt, maar het is tijd om deze aan te vullen! Daarom hier nog zes redenen om je paard dankbaar te zijn. Vul jij de lijst verder aan?1. Je kan bij hem weer even opladen


Als het op ontstressen aankomt, kun je beter naar je paard gaan dan naar een therapeut. Ons leven is hectisch en er gebeurt veel op een dag. Maar als je bij je paard bent, is hij even het belangrijkste in je leven. Het tempo waarin je paard leeft dwingt jou ook even pas op de plaats te nemen en stil te staan bij het moment.

2. Je band met je gezinsleden wordt sterker


Veel van ons rijden omdat we het van een ouder of ander familielid hebben over genomen. De band die tussen mensen wordt gecreëerd in het bijzijn van paarden is erg sterk. Je hebt samen een passie en een dier om voor te zorgen. In de tijd die je samen bij de paarden doorbrengt hoef je niet per se te praten. Je geniet allebei van het rijden of de verzorging en dat is genoeg.

3. Je krijgt onvoorwaardelijke liefde


Paarden zijn in staat om je onvoorwaardelijke liefde te geven. Een paard houdt van je om wie je bent (of de hoeveelheid wortels die je hebt) en kent geen jaloezie, wrok of trots. Je kan altijd bij hem terecht voor een knuffel, hij is blij als hij je ziet en zal je niet veroordelen als je eens een mindere dag hebt.

4. Je blijft jong


Paarden zorgen ervoor dat je in beweging blijft, dat je met beide benen op de grond blijft staan en dat je blijft spelen. Als je een paard hebt, krijg je niet de kans om een dagje op de bank te blijven hangen. Een paard maakt je aan het lachen en relativeert je emoties.

5. Je leert levenslessen


Namelijk geduld, liefde, vergeving en vertrouwen. Ieder paard leert je weer andere levenslessen en de meesten leren ons er meer dan één. Het karakter van je paard dwingt jou soms anders te handelen dan je gewend bent. Om hem te kunnen begrijpen, moet je met andere ogen leren kijken. Als je van nature erg ongeduldig bent en jouw paard is erg zenuwachtig, dan kun je op een dag niet anders dan hem laten zien hoe rustig te worden, door zelf geduldig te zijn. Andere paarden voelen haarfijn aan wanneer je hen niet volledig vertrouwt. Op een gegeven moment kom je elkaar tegen: dat is het moment waarop je hem je volledige vertrouwen moet geven.

6. Hun vergevingsgezindheid


Het is ongelooflijk hoeveel een paard kan aanvoelen en daarop juist weet te reageren. Het lijkt wel alsof ze het weten wanneer een ruiter (nog) niet zo goed rijdt, of wanneer je een slechte dag hebt. En dan hebben we het nog niet eens over de paarden die onze kleine kinderen in bescherming nemen. Het ‘zorgende’ paard is er echt één om dankbaar voor te zijn.

Bron: Bit Magazine