_N8Q7542
_N8Q7542

Bridget Klüsener eerste winnaar BK Vlechten (cat. jeugd)

Nieuws

Vanmiddag was de eerste editie van Belgisch Kampioenschap Vlechten (cat. jeugd) tijdens Flanders Horse Expo in Gent. De drie finalisten Athaline van Roey, Bridget Klüsener, Rani Demeestere gingen de strijd aan. Bridget Klüsener ging er met de hoofdprijs vandoor.
[caption id=”attachment_70930” align=”alignright” width=”300”] Een blije winnares![/caption]

De jury, bestaande uit Bit-hoofdredacteur Dorien van Dijk, paardentrainer Wendy Bleekemolen en Jan Darimont, voorzitter van het Belgisch stamboek Friesch paard, had de moeilijke taak om de mooie creaties te beoordelen. Na de voorstelronde in de longeerpiste hadden de finalisten ruim een uur de tijd om hun paard of pony te vlechten. De jury beoordeelde het trio op creativiteit en originaliteit, techniek en moeilijkheidsgraad, netheid en afwerking (finishing touch).

Kersenvlecht


De veertienjarige Athaline van Roey uit Perwez had haar Shetlander Cerise meegenomen. Athaline doet aan vrijheidsdressuur en is dol op vlechten. Op internet zoekt ze mooie creaties uit, die ze dan namaakt. Zo’n twee keer per week neemt ze ruim de tijd om lekker te vlechten en nieuwe technieken uit te proberen. Shet Cerise heeft een dikke bos manen die Athaline vandaag mooi heeft opgedeeld en ingevlochten. De vlecht is vernoemd naar haar pony: de kersenvlecht.

Chinese eetstokjes


Bridget Klüsener (15) uit Peer heeft de bruine Berlinn meegenomen naar Gent. Ze heeft het paard pas vier maanden, ondanks dat hij vandaag een beetje druk is, is hij erg lief. Bridget haar broertje van zeven rijdt er ook op. Opvallend zijn de Chinese eetstokjes die Bridget gebruikt tijdens het vlechten. Die gebruikt ze voor het opzetten van de vlecht op de manenkam. Voor de stevigheid sprayt ze eerst wat spraygel in de manen van de grote bruine. Als finishing touch voegt ze pareltjes toe, in de manen en staart en haar eigen oren.

Modderjoy


De derde finalist is Rani Demeestere (15) uit Beervelde. Ze heeft de bonte Mountjoy als vlechtmodel bij zich. Rani heeft haar handen vol aan hem, want hij is erg onder de indruk van het event. Ze heeft Mountjoy (ook wel Modderjoy genoemd, omdat hij overal in rolt) nu twee jaar op stal. Haar ouders hebben de wintersport een dag uitgesteld, zodat Rani mee kan doen aan de finale van het BK Vlechten. Ze maakt drie hartjesvlechten als basis, deze zijn onderaan verbonden door een merrievlecht. Het geheel heeft een Indian look.

Beoordeling


De jury beoordeelde het trio op verschillende onderdelen. Zie hieronder de gemiddelden:
AthalineBridgetRani


Creativiteit798,3
Techniek77,77,3
Netheid8,77,36,3
Afwerking7,88,36,8

Totaal7,68,17,2Alle finalisten ontvingen een Bit goodiebag, rozet en een waardebon/verzorgingspakket van Aleashop. Winnares Bridget gaat naar huis met de eerste bokaal van het BK Vlechten! Bekijk hier het interview na afloop:

Bron: Bitmagazine
Bridget BK Vlechten
Bridget BK vlechten