Leukste Oude Paard van Nederland
Leukste Oude Paard van Nederland

Top 5 voor verkiezing ‘Het Leukste Oude Paard’

Nieuws

De verkiezing voor Het Leukste Oude Paard 2018 is bijna afgelopen. Bij de vijf finalisten is een vlog gemaakt. Morgen bekijkt de jury de vlogs en woensdagochtend zal de winnaar bekend worden gemaakt!Bietje


“Bietje is het leukste oude paard van Nederland, omdat zij het verdient. Zij is in juli 2017 door de Dierenbescherming uit een garagebox gehaald. Daar heeft zij samen met haar dochter van 23 jaar jarenlang onder erbarmelijke omstandigheden ingestaan. Zonder eruit te komen, zonder uitgemest te worden, hun hoeven zijn zes jaar lang niet bekapt. Bietje kon haar dochter horen, maar niet zien.”

“Na hun redding hebben ze haar dochter moeten laten inslapen, zo erg waren haar hoeven vergroeid. Bietje woont nu bij ons op de Nobele Hoeve en ondanks dat ze het zó zwaar heeft gehad is ze nog zo ontzettend lief, zo zachtaardig en erg wijs”, schrijft eigenaresse Margarit Gerrits.

Imposant


“Wat is het toch fijn dat je iedere dag begroet wordt door je super lieve paard en van haar vrolijke en ook wel duidelijke aanwezigheid mag genieten. Want ze zorgt er zelf wel voor dat ze niets tekort komt 😉 Naast een fantastisch paard is ze ook een geweldige moeder geweest voor haar veulens. Van Disante, haar laatste veulen, mag ze ook nog dagelijks genieten.”

“Mijn lieve Imposant (op de foto 25 jaar) wordt op 8 mei 28 jaar, maar zelf heeft ze dat gelukkig nog helemaal niet door 😍”, schrijft eigenaresse Irma Biesters in zijn beschrijving.

Fly


“Omdat Fly heel speciaal voor mij is. Ik kreeg hem van mijn vader vlak voordat hij overleed. Fly is mijn beste vriend en therapeut. We hebben zoveel gewonnen samen! Ik ben zo verschrikkelijk trots op Fly”, schrijft eigenaresse Annemieke van Straaten.

Swieber


“Onze Swieber is er al jaren. 38 jaar! Swieber staat bij het Landal park het Land van Bartje. Hier maakt Swieber dagelijks een heleboel kinderen blij. Door haar hoge leeftijd wordt er nu niet meer op haar gereden maar in het verleden natuurlijk wel. Ponyrijlesjes, ritjes voor de kar of lekker door het bos lopen, het kon Swieber nooit te gek. Tegenwoordig is ze met pensioen, maar laat ze zich iedere dag lekker borstelen en versieren.”

“Het hele jaar door hebben zo veel kinderen plezier van deze pony, ze verdient het gewoon om de leukste oude pony van het jaar 2018 te worden”, schrijft eigenaresse Anouk Rodenboog.

Adel


“Adel is een Friese dekhengst van 26 jaar oud. Als veulen aangekocht en al snel zag je dat hij hele beste bewegingen had. Hij zweefde werkelijk door de baan.”

“Als driejarige is hij aangemeld voor de hengstenkeuring, maar toen werd hij niet goedgekeurd. Adel was eigenlijk een paard dat laat rijp was. Als vijfjarige is hij terug aangeboden en is hij goedgekeurd. Snel werd ook duidelijk dat hij als Fries toch best wat dressuurgenen had! Onder ruiter Marc-Peter Spahn was hij de eerste Friese dekhengst die op internationaal niveau met goede resultaten in de Grand Prix acteerde. Adel is een super lieve hengst met soms een ondeugend kantje, zo doet hij vlot zelf zijn halster uit op de poetsplaats of in de trailer en gaat hij op verkenning. Nu geniet Adel van zijn pensioen op de weide en dagelijks zijn rondje in de stapmolen. Na meer dan 1.000 nakomelingen en vele kilometers in de benen heeft hij dat ook dik verdiend. Ook geniet hij van een goede poetsbeurt en hebben we onze handen vol als we hem opnieuw vlechten. Zijn manen komen immers tot op de grond”, schrijft eigenaresse Nele Vanderlocht.


Bron: Bitmagazine.nl