zweep zwepen
zweep zwepen

Zeg het met paarden: Steeds te laat komen, zweep?

Nieuws

Misschien herken je dit: een vriendin van stal moppert over haar chagrijnige broer en jij stelt voor om hem als een bokkig paard te benaderen. En die tip vindt ze nog zinvol ook! ‘Zeg het met paarden’ werkt net zo. In deze tweewekelijkse vragenrubriek worden paarden en paardengedrag gebruikt om antwoord te geven op persoonlijke vragen van ruiters. Want paarden begrijpen we tenminste.


Steeds te laat komen: zweep?

Ik ben altijd keurig op tijd voor afspraken. Altijd. Maar als ik met stalgenoten een buitenrit wil maken, komen er steeds een paar te laat. Ik word er gek van! Mag ik mijn zweep gebruiken? ;-) 
B.


Antwoord:
Hey B. Een zweep is als een aanwijsstokje of een verlengde van je been. Daar heb je in dit geval weinig aan. Of wilde je de klok aanwijzen? Ik herken het probleem en de frustratie overigens wel. Volgens mij zit stiptheid, of een totaal gebrek daaraan, in de aard van het beestje. Sommige paarden rennen op een lichte beenhulp. (Jij!) Andere nemen na drie hulpen en een tik eerst nog een hap hooi. Je kan je eraan ergeren of je vertrekt een half uurtje later en je geniet van de rit. En misschien is het goed om standaard iets eerder af te spreken met de laatkomers. Als je weet dat een paard zich moeilijk laat vangen, trek je daar tenslotte ook extra tijd voor uit. Let ondertussen steeds op je eigen stemming en houding. Loop geïrriteerd en met je oren in je nek rond en je weet zeker dat de hele kudde ervandoor gaat. Probeer rustig en vriendelijk te blijven. En laat voor de zekerheid je zweepje thuis.
-Afke
Afke Teunen schrijft al twintig jaar over paarden. Ze is tekstschrijver, géén therapeut. Het opvolgen van haar advies is dan ook op eigen risico ;-)

Heb jij een vraag, durf je dat aan? Mail naar Redactie@bitmagazine.nl

buitenrit