Dorien van Dijk
Dorien van Dijk

Editorial: 1 + 1 = nieuwe bladzijde

Nieuws

Als hoofdredacteur van Bit en uitgever bij Eisma Horsesmedia ben ik natuurlijk supertrots dat we onze concurrent ROS hebben overgenomen. Bit wordt mooier, dikker en vollediger dankzij deze professionele stap.


Aan de andere kant: er verdwijnt een mooie paardentitel van de markt. ROS had zijn eigen doelgroep en een unieke uitstraling; het was jarenlang een bekend gezicht in het kleine wereldje van de paardenmedia.

Dit hoofdstuk is met de verschijning van dit eerste ‘combi-nummer’ Bit + ROS afgesloten. Hoewel ik er langzaamaan de leeftijd voor begin te krijgen, wil ik niet in melancholiek vervallen. Immers: een afgesloten hoofdstuk betekent niet het einde van een boek. En wij bij Bit willen het tijdschrift ROS ook niet helemaal dichtslaan. Zoals je in deze en volgende edities zult lezen, proberen wij een stukje van het ROS-DNA te laten voortleven in Bit. Dit doen we door samenwerkingen aan te gaan met de auteurs die ROS maakten, maar ook door bij de onderwerpkeuze rekening te houden met de ROS-lezers. Voortaan vind je in Bit nog meer praktijk én daarbij de praktische handleiding hoe je er zelf met je paard mee aan de slag kunt gaan.

Artikelen over beter leren paardrijden, je paard op en top verzorgen en je viervoetige lieveling nog beter leren kennen, gaan hand in hand met interessante interviews, human interest-verhalen en plezier beleven met je paard. Dat plezier beleven we bij Bit overigens niet alleen op papier, maar ook in ‘real life’. Natuurlijk kende je Ride & Run al! Maar op 12 mei houden we de allereerste Bit HorsEscape in de bossen van Nunspeet.

Dus verzamel je stalgenoten en andere paardrijvrienden! Binnenkort start de inschrijving voor dit superleuke event, waarbij je in een groep een soort puzzeltocht rijdt zonder pijlen. De route vind je door het oplossen van raadsels en het uitvoeren van praktische oefeningen. En hoe leuk is het wanneer ROS- en Bit-lezers elkaar ontmoeten op dit gloednieuwe event! Laten we als paardenliefhebbers samen de bladzijde omslaan naar de volgende pagina in het boek. Een boek vol beleving dat wat ons betreft nooit uitgelezen raakt!

Dorien van Dijk
Hoofdredacteur Bit
Bit 253 verschijnt vrijdag 16 februari. Of bestel deze editie online!