bo2
bo2

De Kruising: Barock Pinto x Arabier

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje.


De Kruising: Barock Pinto x Arabier


Naam: Bogique


Geslacht: ruin


Stokmaat: 1.56 m


Kleur: Grijs bont


Bogique is gefokt uit nieuwsgierigheid, vertelt Chantelle Heijstee-Kroon. “Hij is gefokt door mijn zus Coby.” Zij heeft de vader van Bogique, de hengst Riewert –Jack. “Riewert-Jack is opgenomen bij het Barock Pinto stamboek en is een kruising uit een bonte KWPN-merrie en een zwarte Friese hengst.” De moeder van Bogique, een Arabische schimmelmerrie, is eigendom van Les Lommers, destijds de staleigenaar van Chantelle en haar zus Coby.

Palominobont geboren


Chantelle vertelt dat ze vanaf dag een verliefd was op haar paard. Hij is namelijk palominobont geboren. “Dat was mijn droom.” Chantelle kreeg het veulen cadeau van haar zus en haar staleigenaar. “Ik ben ze nog steeds heel dankbaar. Hij is inmiddels 5 jaar en is nooit naar de opfok geweest: hij mocht uitgroeien bij zijn vader en broertjes.”

Slanke benen van Arabier


De kruising van Chantelle is een E-pony,  net als zijn moeder. “Bo heeft de slanke benen van zijn moeder, en het trouwe karakter van zijn vader. Hij is in zijn lijf echt een kruising van beide. In zijn gangen heeft hij veel van zijn moeder maar het achterbeengebruik van zijn vader. Jack is overigens zwartbont, heeft twee blauwe ogen en een gouden karakter.”

Veelzijdig


Op dit moment is Chantelle samen met haar dochter Nina van 8 bezig om hem ‘door te rijden’. “Hij is altijd veel in handen geweest en hier merk je veel van. Hij is opgegroeid met paarden in een kudde en heeft mega veel tijd gehad om uit te groeien.” Volgens Chantelle vindt Bogique veel dingen leuk om te doen: “Werken aan de hand en vrijheidsdressuur, een buitenrit en nu zijn we bezig met dressuur. Springen is niet zo zijn ding, hij snapt dit gewoon niet zo goed, hihi. Mijn doel met Bogique is vooral genieten, zo nu en dan een wedstrijdje meepikken en mijn dochter lekker laten rijden.”

Vind je de kruising Barock Pinto x Arabier een aanrader?


“Of ik deze kruising aan zou raden...? Ja zeker, het is een veelzijdige pony en heeft aparte looks!! Regelmatig krijg ik de vraag of hij te koop is, hieruit maak ik op dat niet alleen ik het een gave kruising vind!”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


 [gravityform id="1190" title="true" description="true"]


 
bo en Byoux
Bo
bo1
IMG_20529786395655