DSC_0264-1
DSC_0264-1

De Kruising: Shetlander x Arabier

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje. Vandaag de kruising Arabier x Shetlander.


De Kruising:


Arabier x Shetlander


Naam: LD Live Laugh Lola


Geslacht: merrie


Stokmaat: 1.22 m


Kleur: schimmel


“Shetlander Pepper van 90 cm zag een hele knappe Arabische hengst, Prins Rapideux, van 1.45 m en dacht: ‘Daar wil ik wel een beschuitje mee eten!’ Ze wist te ontsnappen uit de wei en daar kwam vijf jaar geleden in mei onze superknappe LD Live Laugh Lola van”, vertelt Carla van Buren over haar spontane kruising. De letters LD in haar naam staan voor Laura Dekker. “Zij heeft Lola vanaf haar geboorte opgevoed.”

Vacht van een Shetlander


“Lola is zwart geboren maar wordt langzaam wit, net als haar vader. Ze heeft van allebei de rassen karaktereigenschappen, zoals het eigenwijze en drammerige van een Shetlander en de snelle reacties en het goede uithoudingsvermogen van een Arabier. Qua uiterlijk heeft ze het slanke lichaam en de benen van een Arabier. De dikke vacht en manen heeft ze van de Shetlander geërfd. Verder je in haar bewegingen de zweefmomenten van een Arabier en ze draagt haar staart mooi hoog.”

Kinderpony


Uit bovenstaande kruising is een hele brave merrie gekomen, vertelt Carla. “Lola is dol op knuffelen en ruikt iets lekkers al van verre. Ze doet er dan ook alles aan om het te krijgen, wat natuurlijk niet altijd gebeurt. Kinderen kunnen op haar rijden, zoals haar verzorgsters: Eline en mijn nichtje Jill rijden op haar . Zelf hebben we haar pas beleerd voor de kar en dat vindt ze ook erg leuk.

Vind je de kruising Arabier x Shetlander een aanrader?


“Ik zou de kruising ondanks het hoogteverschil van pa en ma wel aanraden, omdat je twee super sterke rassen bij elkaar hebt. Wij hopen in elk geval nog heel lang van Lola te mogen genieten, want Lola is de liefste pony die je maar kunt bedenken”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Bron: Bitmagazine.nl
shetlander_arabier