BED46082-9773-471C-ADCC-9B1D79CB4583
BED46082-9773-471C-ADCC-9B1D79CB4583

De Kruising: Haflinger x Arabier

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje. Vandaag de kruising Haflinger x Arabier.


De Kruising:


Haflinger x Arabier


Naam: Djoline


Stokmaat: momenteel 1.40 m.


Geslacht: merrie


Kleur: schimmel
De kruising Haflinger x Arabier is misschien niet zo bijzonder, maar wel als daar een schimmel uitkomt. Want Djoline van Celine Spekkers heeft namelijk die kleur. Ze heeft Djoline niet zelf gefokt. Haar merrie is op 15 juli 2017 geboren en sinds november in haar bezit.

Geen andere schimmels


Dat ze schimmelkleurig is, is volgens Celine bijzonder. “De meeste kruisingen Haflinger x Arabier hebben een Haflingerkleur. Ik heb ernaar gezocht maar tot nu toe heb ik geen andere schimmel uit deze kruising gevonden.” De kleur heeft Djoline van haar moeder, dat is een witte Arabier.

Moeder drachtig gekocht


“De moeder van mijn jaarling werd drachtig gekocht zonder dat de eigenaren het wisten. Dus ze is niet doelbewust gefokt. Ik was eigenlijk totaal nog niet op zoek naar een tweede paardje. Pas volgend jaar stond dit op de planning, maar Djoline kwam op mijn pad.”

Draf van Arabier
“Wat ik terug zie van de Arabier in haar is de draf: ze draaft echt als een Arabier, mooi met haar staartje blij omhoog. Ze heeft een heel klein deukje, maar dat valt vrijwel niet. Haar hoofdje is echt meer Haflinger. Ook is ze niet smal gebouwd, zoals een Arabier. Ze is net even wat breder gebouwd zoals een Haflinger sporttype. Ze heeft momenteel een stokmaat van 1.40 m. De verwachting is dat ze tussen de 1.50 en 1.55 m wordt.”

Karakter


“Ze heeft een eigenwijs karakter en ze is totaal niet eenkennig. Djoline is erg nieuwsgierig, zelfs een beetje brutaal. Maar ze is heel liefdevol, houdt van aandacht en van iedereen en ze houdt erg veel van dingen doen en nieuwe dingen leren. Tot nu toe heb ik geen minpunten ontdekt, behalve dat ze soms iets te brutaal is, haha.”

 Jaarling


“Momenteel doen we basisdingen omdat ze nog maar een jaarling is. Wel houden we ons nu bezig met het trailerladen. Mijn doel is om later met haar barrelraces uit de westernsport te houden. Dat doe ik nu ook met mijn Painthorse. We willen proberen om deze sport ook in Nederland van de grond te krijgen.”

Vind je de kruising Haflinger x Arabier een aanrader?


“Ik vind deze kruising zeker een aanrader als je van een uitdaging houdt, zoals ik. Voor mensen die een paard zoeken voor recreatief gebruik, denk ik dat dit geen verstandige keuze is omdat er erg veel pit in zit.”

Filmpje


Bekijk hier een filmpje waarbij eigenwijze Djoline haar halster verkeerd aan heeft.


Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.[gravityform id="1190" title="true" description="true"]


djolene Haflinger x Arabier