Matt Harnacke
Matt Harnacke

Topmodel & ruiter Matt Harnacke komt in mei naar Nederland

Nieuws

Het is definitief. Matt Harnacke, Australische topmodel en ruiter verhuist naar Nederland. Dat maakte hij begin deze week bekend via zijn Instagrampagina. Ook leuk om te melden is dat hij exclusief voor Bitmagazine.nl korte behind-the-scenes-video’s gaat maken.


Door zijn modellenwerk is Matt wereldberoemd. Hij vliegt de wereld over voor topmerken, als Armani en Dolce & Gabbana. Op zijn ‘verhuisbericht’ van afgelopen week kreeg bijna 3000 reacties en daarnaast veel mailtjes, vertelt het topmodel enthousiast. “Tot dusver heb ik een overweldigende hoeveelheid steun mogen ontvangen van mijn ‘followers’. Ik heb het geluk dat ik deze reis - dit grote avontuur - met zoveel mensen mag delen.” In mei maakt hij samen met zijn voskleurige paard Chase de grote oversteek. Matt, geboren in Italië maar woont als vanaf zijn tiende in Australië, komt dus terug naar Europa.

Topmodel


Waarom vestigt hij zich in Nederland? “Ik verhuis naar Nederland vanwege mijn modellenwerk. Ik ben namelijk aangesloten bij een modellenbureau in Amsterdam en vanuit Nederland is het veel makkelijker reizen door Europa.”

Klein minpuntje


Daarnaast spreekt de Nederlandse paardenwereld Matt ook erg aan. “Nu ik – dankzij mijn werk - al een beetje van de wereld heb gezien, kan ik wel zeggen dat de levensstandaard in Nederland erg goed is. De cultuur en de mensen hebben mij volledig voor zich gewonnen. Alleen het klimaat… dat trekt mij wat minder. Maar ja, je kunt niet alles hebben...”

Stalling


Sinds het bekend is dat Matt naar Nederland komt, krijgt hij ook veel spontane reacties van mensen die een stal aanbieden voor zijn paard. Maar waar Matt zijn Chase gaat stallen, dat weet hij nog niet precies. Hij heeft een paar opties openstaan. Binnenkort is het supermodel weer in Nederland om enkele stallen te bezoeken en een keuze te maken.

Voor onbepaalde tijd


Matt heeft overigens geen retourticket gekocht. “Ik plan eigenlijk nooit heel ver vooruit en als ik hier gelukkig ben, zie ik geen reden om te vertrekken.”

Concours


Ook is Matt van plan om het concoursterrein onveilig te maken. “Laten we maar hopen dat de dressuurproeven niet in het Nederlands voorgelezen worden”, grapt hij. Hij wil kijken hoever hij hier in de dressuursport kan komen. Rustig, stap voor stap. “Het Grand Prix-niveau is wel een ultiem doel voor mij, maar alleen als Chase dat ook aanpakt.”

Springpaard


In een eerder interview in Bit Mode vertelde Matt dat hij ooit een springpaard wilde kopen. Is dat nog steeds zo? “Jazeker, als ik eenmaal in Nederland gesetteld ben, ga ik zeker kijken naar een springpaard. Ik ben compleet verslaafd geraakt aan het springen en kan niet wachten om het juiste paard te vinden.”

Video’s voor Bit-lezers


Ook leuk om te melden is dat Matt exclusief korte behind-the-scenes-video’s gaat maken van de verhuizing. Dus houdt Bitmagazine.nl in de gaten vanaf mei ☺



❗️NEWS❗️ It’s finally time to tell you guys my big news. I am moving to live in the Netherlands... AND I’m flying Chase with me as well!!! It’s been months of planning but I have now found @equine_freight who I have entrusted to take care of Chase whilst he flys for 23 hours (from Australia) all the way across the world with me. If everything goes to plan in as little as 2 months we will be making the big move, I have a LOT more to share about the journey and certain things that will be happening but something big is coming 🙌🏻💪🏻 I couldn’t be more excited for the future... and something tells me Chase and I will be seeing a lot of you around Europe 😉I couldn’t be more grateful to have found @equine_freight I can finally make a confident decision knowing my horse is in the best possible hands. So I want to know, are you from Europe? or do you live in the Netherlands... because Chase and I are coming 🌍✈️


Een bericht gedeeld door ♛Model/Rider♛ (@matt_harnacke) op





Bron: Bitmagazine.nl
Matt Harnacke
Matt Harnacke
Matt Harnacke
Matt Harnacke