lkiggendBit 279 minigids cover
lkiggendBit 279 minigids cover

Bit Minigids ‘Zo werkt het op Nederlands grootste pensioenstal’

Nieuws

Altijd al willen weten hoe het werkt op Stichting De Paardenkamp, Nederlands grootste pensioenstal? In de nieuwste minigids van Bit geven we je een kijkje achter de schermen en geven we verschillende tips voor de verzorging van je oudere paard! Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!


Met pensioen op De Paardenkamp


Bij Stichting De Paardenkamp in Soest genieten ruim 120 paarden van 20 jaar of ouder van hun welverdiende oude dag. Lees in dit artikel hoe paarden op De Paardenkamp terecht komen en wat daar allemaal bij komt kijken. Van de aankomst, tot de kuddevorming en het voorstellen aan publiek.


De 4 meest voorkomende (ouderdoms)kwalen


Welke ouderdomskwalen komen het meest voor bij paarden op De Paardenkamp, en hoe kan je jouw paard helpen met deze kwalen? Denk aan koliek en gebitsproblemen. De dierenartsen van De Paardenkamp geven tips en uitleg.


Afscheid nemen


Met veel oude paarden is het op De Paardenkamp onvermijdelijk; afscheid nemen. In 2020 nam De Paardenkamp afscheid van 17 paarden en pony’s. De gemiddelde leeftijd bij overlijden was 29 jaar. Welke afwegingen worden er gemaakt en hoe verloopt het proces van afscheid nemen?


Voedingstips voor oudere paarden


In dit artikel geven we je 10 voedingstips voor oudere paarden. Hoe ga je over- en ondergewicht tegen, welk voer geef je bij gebitsproblemen en waar hebben oudere paarden meer of minder behoefte aan?


Een paradijs voor oudere paarden


Sinds een paar jaar heeft De Paardenkamp een Paddock Paradise. Hier komen contact met soortgenoten, vrije beweging en onbeperkte beschikking tot goed ruwvoer samen. Het gebied is wel 5,5 hectare groot en biedt huisvesting aan wel 45 paarden!


Benieuwd geworden? De Bit Minigids kun je bestellen via de webshop, en is tevens verkrijgbaar in combinatie met Bit 279.