Bit 282 online
Bit 282 online

Dit lees je in Bit 282

Nieuws

Er ligt weer een nieuwe editie van Bit in de winkel en in onze eigen webshop is het magazine ook te koop. Hier lees je alvast welke artikelen je kunt verwachten. Zo hebben we een uitgebreid dossier over het bijzetten tijdens longeren, krijg je tips hoe je kunt rijden met minder hulpen en zijn er verschillende artikelen over: het orthosympatisch zenuwstelsel, paarden op de openbare weg en nog veel meer. Bestel Bit 282 nu in onze Bit webshop.


Hooi is onbeperkt houdbaar


Dit is niet waar. Eenmaal geoogst en in een baal geperst verliest hooi voedingswaarde en vitamines. Hoe langer je het bewaart, hoe minder de kwaliteit wordt. Als stelregel kun je aanhouden dat het tot ongeveer een jaar na de oogst goed houdbaar. Het is verstandig om daar de hoeveelheid balen die je inkoopt, op af te stemmen.


Paarden op de openbare weg, waar zit het probleem?


‘Mijn paard doet nooit wat.’ De schuld kan ook niet helemaal bij andere weggebruikers worden gelegd, vindt Corina. Ruiters houden zich immer ook lang niet altijd aan de verkeersregels. “Ook ruiters zeggen wel eens: mijn paard doet nooit wat, maar ook dat is niet waar. Een paard is een vluchtdier en daardoor weet je nooit helemaal zeker wat een paard gaat doen. Jouw paard kan ook schrikken,” benadrukt ze.Veel oefeningen met weinig materialen, trainen met één grondbalk


Het is met een enkele grondbalk al mogelijk om een complete fysieke én mentale workout met je paard te doen, vertelt instructrice Academische en Klassieke rijkunst Jolenta van Haaften. “Oefeningen met een grondbalk helpen het paard heel mooi om los uit de schouders te komen en te rijzen in het front. Het stimuleert ook het achterbeengebruik”, stelt Jolenta. “Eén balk kan al veel helpen om het lijf te versterken.”


Rijden met minder hulpen, maar hoe dan?


Instructeur en docent Hester Brandsen: “Hoe beter je op elkaar bent ingespeeld, hoe gemakkelijker het gaat. Als je met veel hulpen rijdt, is het alsof je veel miscommunicatie of ruis hebt. Neutraal rijden komt de zuiverheid van de communicatie ten goede. Vergelijk het met iemand die je heel goed kent. Dan hoef je elkaar soms maar aan te kijken en je weet al wat de ander bedoelt. Je hebt bij wijze van spreken aan één woord genoeg. Het is mooi als je dat ook met je paard kunt bereiken.”


Je bestelt de nieuwste editie van Bit met 148 pagina’s nu in onze webshop!


Bron: Bitmagazine.nl