minigids 282 online
minigids 282 online

Bit Minigids: ‘Je paard verzekeren doe je samen’

Nieuws

Een verzekering afsluiten is heel persoonlijk. Er is vaak ook heel veel mogelijk. Er zijn pakketten, aanvullingen op pakketten en dan heb je natuurlijk ook nog te maken met de leeftijd en gezondheidstoestand van je paard op het moment dat je hem gaat verzekeren. In de nieuwste minigids nemen we samen met EFO Paardenverzekering alle mogelijkheden voor een verzekering door. Hieronder een greep uit de artikelen. Je bestelt de gids ook eenvoudig in onze webshop!


Gelukkig verzekerd, hoe doe je dat?


Al meer dan tien jaar is Klaas Buist het vertrouwde gezicht van EFO Paardenverzekering in de noordelijke provincies. Als adviseur weet hij dat er veel misverstanden bestaan over het verzekeren van paarden. “Mensen denken al snel dat het heel duur is. Maar je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Het gaat er vooral om welke risico’s je verzekerd wilt hebben. Een paard verzekeren voor een overlijdensverzekering is goedkopen dan een uitgebreide verzekering met aanvullende ziektekosten.”


Elk paard, van recreatiepony tot sportpaard, kun je verzekeren


Of een paard nu een waarde heeft van 3.000 euro of 20.000 euro, ieder paard kan verzekerd worden. De kosten van de operatie zijn gelijk, ongeacht de waarde van het paard. Het is gewoon heel fijn als je je paard kunt laten opereren en de verzekering meebetaalt aan de kosten.


Het schrikbeeld van iedere eigenaar: je paard in nood!


Een paardenkliniek, maar ook een met spoed opgeroepen dierenarts, doet er alles aan om het leven van je viervoeter te redden in geval van nood; of het nu koliek of een andere acute ziekte betreft. En wanneer je paard zich verwondt (of erger) tijdens een ongeluk, zijn er diverse specialisten in de weer om een reddingsoperatie op touw te zetten. Denk maar eens aan de hulpverleners, zoals de brandweer. Die redt jaarlijks tientallen paarden in Nederland uit de stoot van een verdrinksdood. En wanneer een trailer op de snelweg kantelt, dan is er een heel scala aan reddingswerkers die met man en macht helpen om jouw paard uit zijn benarde positie probeert te halen.


Check de gezondheid van je paard


Is jouw paard gezond? Dit check je eenvoudig tijdens een poetsbeurt. Jij kent je paard als beste. Dus als hij zich anders gedraagt dan anders, is er iets aan de hand. Is hij alert of juist sloom? Laat hij zijn hoofd veel hangen? Hoe is zijn eetlust? Eet hij goed of lijkt hij geen trek te hebben? Als hij moeite heeft met kauwen, dan zie je dat vooral aan de manier waarop je paard hooi eet. Zie je gekauwde proppen hooi, dan kan je paard last hebben van zijn gebit.


‘Mijn verzekering was letterlijk mijn geluk bij een ongeluk’


Terugkijkend op het ongeluk, weet Lonneke Franssen dat ze ‘dikke vette pech’ heeft gehad dat dit nou net háár merrie moest overkomen. “Maar ik ben ook ontzettend blij dat ik haar heb verzekerd, want een paar weken na het ongeluk viel de eerste dikke rekening op de mat. Dan schrik je wel even! En dan heb je ook nog kopzorgen over je paard.”



Bron: Bitmagazine.nl