bit 280 cover liggend
bit 280 cover liggend

Dit lees je in Bit 280

Nieuws

Op 11 mei aanstaande verschijnt weer een nieuwe editie van Bit in de winkel en in onze eigen webshop. Hier lees je alvast welke artikelen je kunt verwachten. Zo hebben we een dossier over het consumentenrecht, krijg je tips hoe te werken aan impuls en zijn er verschillende artikelen over veulens; het veulenseizoen is immers begonnen! Bit 280 kun je nu al bestellen in de Bit webshop.


Vliegendekens met zebrastrepen; nuttig of modegril?


In 2019 is er onderzoek gedaan hoe vliegen reageren op de verschillen in reflectie op een paarden- en zebravacht. Het bleek dat vliegen gedesoriënteerd raken als ze willen landen op een zebra. Maar werkt een zebradeken dan ook? In het artikel geven we ook tips hoe je je paard nog meer kan beschermen tegen vliegen.


Grondwerk: Focus


Grondwerk is de basis van alle trainingen met je paard. In deze nieuwe serie leggen Monya Spijkhoven en Celine van der Stroom je grondwerk uit in 10 stappen. Deel 1 gaat over focus. Naast handige informatie kan je ook aan de slag met drie praktische oefeningen voor meer focus tussen jou en je paard.


Veulenbrigade, redder in nood voor zieke veulens


De geboorte van een veulen is een bijzondere gebeurtenis. Meestal gaat het goed, maar helaas gaat het ook wel eens mis. In dit artikel geven we je tips waar je op kan letten tijdens en na de bevalling. Ook krijg je een kijkje bij de veulenbrigade van de Universiteitskliniek in Utrecht. Ze beschikken als enige in Nederland over een speciale Veulen Intensive Care!


Equine Breathing


Ken jij Equine Breathing al? Veel mensen en paarden ademen door stress continu te veel, en dat is niet gezond. Met een simpele techniek kan je je paard helpen zijn ademhaling te herprogrammeren en het ‘overademen’ te stoppen. In dit artikel leren we je er meer over!


Paardenkarakters


Shetlanders zijn eigenwijs, Arabieren fel en Tinkers braaf. Is er wetenschappelijk bewijs dat een paardenkarakter een erfelijke eigenschap is? En zo ja: hoe belangrijk vinden fokkers van verschillende rassen het karakter binnen hun fokkerij? Ze vertellen er in dit artikel meer over.


Meer lezen? Bestel Bit 280 in onze webshop!


Bron: Bitmagazine.nl