De Kruising: Arabier x Quarter Horse

Fun Opvallend Rassen

Er bestaan veel paardenrassen, van populaire en overduidelijke rassen tot kleinere onbekende rassen. Bij sommige paarden kun je het ras goed zien, bij anderen moet je wat dieper graven. Wat als je bijzondere rassen met elkaar kruist of rassen combineert waarvan je het niet verwacht? Bit laat je kennismaken met zo’n bijzondere kruising! Deze keer Lucky, een kruising tussen een Arabier en een Quarter Horse.

Naam: Lucky
Leeftijd: 11
Geslacht: Ruin
Kruising: Arabier x Quarter Horse
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.55

Lucky is het paard van Kaat Wolfs. “Lucky is echt een schat van een paard, ik doe eigenlijk alles met hem. We rijden veel recreatief en maken veel buitenritjes, maar ik rijd hem soms ook dressuurmatig en we springen ook samen.”

“Lucky heeft een paspoort zonder ouders, ik weet niet wie zijn fokker is en in zijn paspoort staat dus helemaal geen informatie over zijn afkomst. Je kunt echter duidelijk zien dat hij het bloed van een Arabier heeft aan zijn hoofd en vaak ook aan zijn gedrag. We hadden ook een sterk vermoeden dat hij iets van een Quarter Horse in zich heeft. Een tijdje geleden moesten er wat röntgenfoto’s van hem worden gemaakt en toen heeft de dierenarts dat ook bevestigd, hij kon dat duidelijk zien.”

Bouw & karakter

“Lucky heeft echt het hoofdje van een Arabier, maar met wat minder sterke kenmerken. Zo heeft hij wel een kuiltje in zijn neus, maar is die veel minder heftig dan bij een Arabier. Hij heeft ook van die mooie ogen en wat donkerdere randen om zijn neusvleugels, wat ook typisch iets is voor een Arabier. Lucky heeft een klein hoofdje en een smalle nek, maar verder een vrij groot lijf. Het ziet er niet gek uit hoor, maar zijn kont is wel een stuk steviger.”

“Lucky is hartstikke lief. Onder het zadel heeft hij echt dat koelbloedige van een Quarter Horse. Hij is dan echt enorm braaf en rustig. Hij zal ook niet snel ergens van schrikken en is bijna nergens bang voor. Aan de hand kan hij ook een hele andere kant van zichzelf tonen. Hij kan dan echt zo briesen zoals een Arabier en steekt dan op dezelfde manier zijn staart in de lucht. Dan is hij heel energiek. Ook in de wei is hij erg speels en vrolijk.”

Band

Kaat: “Ik heb Lucky nog niet zo lang, ongeveer een half jaar. Ik was op zoek naar een eigen paardje en had al wat andere paarden gezien toen ik naar Lucky ging kijken. Bij hem wist ik direct dat ik hem mee naar huis wilde nemen, het klikte echt gelijk. Er is mij verteld dat Lucky’s moeder vlak na zijn geboorte overleed, waardoor hij met de fles is opgevoed. Dat maakt dat hij erg onder de mensen is en heel sociaal is. Soms lijkt het ook alsof hij mens en paard wel eens verwart, dan moet je een beetje uitkijken, want dan kan hij wel eens onhandig zijn.”

Vind je de kruising Arabier x Quarter Horse een aanrader?

Kaat vindt de kruising Arabier x Quarter Horse zeker een aanrader. “Hij heeft het koelbloedige van een Quarter Horse, maar heeft net even wat meer pit. Daarbij is het een heel zachtaardig paard dat graag voor je wil werken en erg veelzijdig is. Het is het perfecte paard om er mee naar buiten te gaan, buitenritjes zijn dan ook zijn favoriet.”

Bron: Bit & Cap