De Kruising: New Forest x Appaloosa

Fun Opvallend Rassen

Er bestaan veel paardenrassen, van populaire en overduidelijke rassen tot kleinere onbekende rassen. Bij sommige paarden kun je het ras goed zien, bij anderen moet je wat dieper graven. Wat als je bijzondere rassen met elkaar kruist of rassen combineert waarvan je het niet verwacht? Bit laat je kennismaken met zo’n bijzondere kruising! Deze keer Mowgli, een kruising tussen een New Forest en een Appaloosa.

Naam: Mowgli
Leeftijd: 11
Geslacht: Ruin
Kruising: New Forest x Appaloosa
Kleur: Donkerbruin bont
Stokmaat: 1.56,5

Mowgli is het paard van Demi Kreeft, ze is gek op hem. “Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of ik kan het samen met Mowgli doen. We crossen, dressuren, springen, rijden heel veel in het bos, wandelen veel, met warm weer gaan we samen zwemmen en af en toe neem ik hem mee naast de fiets.”

“Mowgli is een bewuste kruising, degene die hem heeft gefokt heeft bewust gekozen voor een New Forest hengst genaamd Mikel uit Frankrijk om zijn Appaloosa merrie te dekken. Het leek hem een goede hengst. Ik heb nog nooit van iemand gehoord die dezelfde kruising heeft, maar er zullen er vast meer zijn.”

Bouw & karakter

“Mowgli is heel stoer gebouwd. Het is een klein compact paard, hij heeft veel front en is een en al spieren. Doordat hij klein en compact is, kan hij heel snel wenden. Daarbij is hij ook erg snel en hij doet het wat betreft springen en snelheid niet onder voor een groter paard!”

“In Mowgli zie ik vooral de New Forest terug: hij is een sterke pony, heeft een stoere bouw en is erg veelzijdig. Qua karakter heeft hij wel wat van zijn moeder meegekregen, hij heeft namelijk wel wat Appaloosa pit. Mowgli is enorm werkwillig. Daarbij is niks hem te gek en kan ik echt alles met hem doen.”

Band

Demi: “Mowgli is echt mijn beste vriend, ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten. We hebben ook een goede band, ik hoef maar iets aan hem te vragen en hij doet het voor me. Dat is zeker niet bij iedereen het geval, je moet wel echt een klik met hem hebben. Wij hebben natuurlijk ook onze momenten dat het wat minder gaat, maar we gaan allebei door het vuur voor elkaar.”

“Toen ik Mowgli zo’n zes jaar geleden kreeg twijfelde ik wel eens of ik de juiste ruiter voor hem was. Hij kon erg sterk zijn en heel pittig. Er waren dagen dat het rijden goed ging, maar ook veel dagen waarop het veel minder ging. Ik heb regelmatig onder hem op de hindernis gelegen. Ik besloot toen toch met hem door te gaan en langzaam maar zeker leerden we lezen en schrijven met elkaar. Nu zou ik hem echt voor geen goud willen missen.”

Vind je de kruising New Forest x Appaloosa een aanrader?

Demi vindt de kruising New Forest x Appaloosa zeker een aanrader. “Ik zou Mowgli het liefst klonen, zodat ik dit paard mijn leven lang kan houden. Het is een paard waar je veel mee kan. Hij is stoer en fit en is hartstikke lief.”

Bron: Bit & Cap