Evelie de Vries
Evelie de Vries

Bit-lezer in beeld: Evelien de Vries

Nieuws

Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Deze week een kijkje bij Evelien de Vries (24) uit Zwolle.


De naam ‘Evelien de Vries’ heb je misschien al eens zien langskomen. Evelien is namelijk freelance redacteur voor onder meer Bit en De Paardenkrant. Ze is vaak te vinden op hippische evenementen om te filmen, schrijven of te fotograferen voor één van de bladen. Wanneer ze niet aan het werk is, is ze te vinden op stal bij haar zesjarige merrie Wieke. “Momenteel rijden we recreatief, Wieke is nog jong en ik vind de basis belangrijk. We lessen lekker verder en wie weet verschijnen we nog wel eens in de ring.”

[handwritten]

[row]
[four]

“Oei, ik dacht echt dat ik een paard had, in plaats van een kameel! Minstens één keer per week maken we een lange buitenrit. Even weg uit de bak en lekker een frisse neus halen samen. Niets is heerlijker!”
[/four]
[four]

“Zadel invetten, wat glimt hij weer mooi! Ik doe het te weinig, maar sinds ik een nieuw zadel heb (Passier Grand Gilbert) ben ik er zorgvuldiger in. Ik ben, zoals je ziet, wel nog steeds te lui om de beugels eraf te halen.”
[/four]
[four]

“Wanneer was het WK ook alweer? Of een NK, EK of Olympische Spelen. Wij zijn er in elk geval al helemaal klaar voor! En ondertussen maken we reclame voor De Paardenkrant!”

[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Spierballen kweken!! Wat zijn die zakken voer toch altijd zwaar zeg, of ben ik zo’n watje? Nou ja, het scheelt weer een bezoekje aan de sportschool!”
[/four]
[four]

“Voor het paard was het tijd om de buikspieren te trainen! Soms zetten we ook wat sprongetjes neer. Ik probeer iedere training verrassend en afwisselend te houden, zodat het voor het paard ook leuk blijft.”
[/four]
[four]

“Tsja, je moet wat, als je werkt, afstudeert, sport, een sociaal leven hebt en ook nog je paard moet rijden. ‘Multitask’ is my middle name ;-).”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Wanneer ik in de shettenweide drollen aan het scheppen ben, heb ik twee fantastische hulpjes: Herman en Lisa. Zijn ze niet onwijs schattig?”
[/four]
[four]

“Deze Himalaya-likstenen vliegen er doorheen op stal. Onder de liksteen ligt altijd een heerlijk soepje kwijl, wat de hond vervolgens oplikt. Dat smakelijke detail wilde ik jullie niet onthouden!”
[/four]
[four]

“Aan het werk! Ik vraag mijn instructrice of een vriendin vaak om de les of training te filmen, zodat ik het achteraf terug kan kijken. Op die manier kan ik goed zien wat ik aan mijzelf als ruiter kan verbeteren!”
[/four]
[/row]

[/handwritten]

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/bit-lezer-in-beeld/” class=”alt”]Geef je op[/button]

Foto1
Foto2
3e foto
4e foto
5e foto
6e foto
7e foto
8e foto
9e foto