Selfie
Selfie

Bit-lezer in beeld: Lianne Zwiers

Nieuws

Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Lianne Zwiers (25) uit Enschede neemt je deze week mee in haar paardenleven.


Lianne is veel te vinden in Twekkelo, waar haar paarden staan. Hier helpt ze doordeweeks op pensionstal Den Haimer. “Gewoon omdat het heerlijk is om met en rond paarden bezig te zijn.” Ze heeft sinds twee jaar een Belgisch Warmbloed-merrie: Niaff. “Zij is zestien, maar dat zou je niet zeggen. Ze is een erg sportieve, sensibele pony met een verleden. Ongeveer een jaar geleden kwam daar Zac bij, een Tinker-kruising van vijf. Hij is een absolute tegenpool van Niaff, met zijn coole karakter en apenstreken. Dit maakt werken en rijden met deze twee een leuke uitdaging.”

[handwritten]

[row]
[four]

“Zo begin ik mijn dag: poepscheppen. Heerlijk! Gedachten op nul en zorgen voor schone stallen. We hebben momenteel 16 paarden op stal, dus ik ben wel even zoet.”
[/four]
[four]

“Terwijl ik bezig ben gaan de paarden lekker op de wei, ook in de winter. Nu het begint te vriezen zijn ze flink druk en heb je er je handen vol aan.”
[/four]
[four]

“Hooi voeren is altijd een feestje met Zac. Hij jat snel een hap uit de kruiwagen, om vervolgens zijn eigen portie op z’n hoofd te krijgen. Clown.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Van de week heb ik mijn nieuwe zadelkast ingeruimd. Genoeg ruimte over voor wat nieuws, dacht ik zo.”
[/four]
[four]

“Zac en zijn weidemaatje July ravotten in de bak. Dat gaat vaak met de gekste sprongen en de nodige slipacties. Maar vooral op hoge snelheid.”
[/four]
[four]

“Niaff en een van haar favoriete activiteiten: rollen. Na het rijden, als ze los de bak in mag, als ze op de weide is, in de sneeuw, in zand, in water, in modder..”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Een mindere kant aan het hebben van paarden: de dierenartsrekening. Snel betalen, dankbaar zijn dat het niks ernstigs was en dat ze weer gezond zijn.”
[/four]
[four]

“Het blijft toch een Tinker. Stiekem tussen het werk door een paar snelle snack hapjes langs de bakrand. En hij weet zo goed dat het niet mag.”
[/four]
[four]

“Dank u Sinter-Stalbaasje!”
[/four]
[/row]

[/handwritten]

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/bit-lezer-in-beeld/” class=”alt”]Geef je op[/button]

Foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9