00bitselfie
00bitselfie

Bit-lezer in beeld: Chelsea van de Wynckel

Nieuws

Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Je mag deze week meekijken met Chelsea van de Wynckel (17) uit Sint-Margriete.


Chelsea heeft sinds vorig jaar haar eigen pony, een elfjarige ruin en ex-manegepony genaamd: Pinokkio (Pokki voor vrienden). “Met hem heb ik het afgelopen jaar al veel bereikt. Toen ik hem kocht, deed hij niets anders dan bokken, crossen en van alles schrikken, ook was hij wat mensenschuw.” Sinds kort gaat Chelsea bijna wekelijks met hem buitenrijden, bokt hij niet meer en ook het door de bak vliegen is hij afgeleerd. “Tenzij hij een crossparcours ziet!”, aldus Chelsea. Iedere zaterdag rijdt Chelsea nog op de manege, zelfs nu ze haar eigen pony heeft. Verder spendeert ze haar vrije tijd aan fotografie, voornamelijk paardenfotografie. Op Facebook heeft ze haar eigen fotografiepagina.”

[handwritten]

[row]
[four]

“Terwijl ik de stal doe, staat Pinokkio lekker te genieten op de wei, samen met zijn grootste vriendin T-Kadine. Hij vindt het soms leuk om op avontuur te gaan (lees: over de draad springen) samen met haar. Tsja, ware liefde, zeker?”
[/four]
[four]

“Zo, deze dekjes zijn ook weer lekker gewassen! Nog even drogen aan de waslijn en dan klaar om gebruikt te worden!”
[/four]
[four]

“Zaterdagochtend heb ik altijd les in de manege. Ik vind het belangrijk dat ik ook op andere paarden blijf rijden. Spirit, de pony op de foto, is niet één van de makkelijksten, maar dat maakt hem net zo leuk!”

[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Etenstijd! Twee keer per dag krijgen de paarden hooi en brokken van Sjaak en Liesbeth, de eigenaars van de stal. Wanneer ik er ben, probeer ik altijd even mee te helpen.”
[/four]
[four]

“Pinokkio blijft liever bij zijn vriendjes op de wei als we willen vertrekken op buitenrit, maar eenmaal vertrokken, vindt hij het best leuk!”
[/four]
[four]

“Ik ben pas rond vijf uur thuis van school, tegenwoordig is het dan al donker wanneer ik naar Pinokkio ga. Dan maar grondwerk in het donker. Gelukkig is er een goede buitenverlichting in de roundpen en de piste.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“HOP, de mesthoop op! Veel mensen vinden een stal uitmesten maar een ‘stront’werkje, maar dit hoort er nu eenmaal bij als je een paard hebt. Ik vind het dus ook absoluut niet erg om mijn pony een schone stal te geven.”
[/four]
[four]

“Hihi, even gek doen met de pony kan geen kwaad! Lachen is gezond en Pokki vindt het allemaal wel best. Maak kennis met mijn gangster unicorn!”
[/four]
[four]

“Eens per week rijd ik met Pokki buiten, samen met Kim en haar paardje. Onze paarden zijn nog wat onervaren buiten, dus af en toe vinden ze het nog wel eng. Maar zowel wij als de pony’s vinden het leuk en dat is het belangrijkste!”
[/four]
[/row]

[/handwritten]

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/bit-lezer-in-beeld/” class=”alt”]Geef je op[/button]

fot1
fot2
fot3
fot4
fot5
fot6
fot7
fot8
fot9