Bit 218
Bit 218

Morgen verschijnt Bit 218

Nieuws

Morgen ligt Bit 218 in de winkel. Benieuwd naar de inhoud? Lees alvast de editorial van eindredacteur en bladcoördinator Linde Oortveld.


Dino. Je zou een reus van 1,80 meter verwachten, maar hij was amper negentig centimeter. Toch was hij groots in zijn daden. Hij bracht ons, kinderen tussen de acht en twaalf jaar, samen. We waren allemaal dol op zijn guitige oogjes, bolle buikje en weelderige manen. Iedere zaterdag gingen we naar de Dino Club. De bruine mini-Shet was van mijn buurjongen Gertjan. We troetelden eindeloos met Dino, vlochten zijn lange manen, reden aangespannen door het bos, bouwden mini-crosshindernissen in de sloot en toverden een blokhut om tot wasplaats. Wij waren zelf al te groot om op hem te rijden, maar charterden kleine ruitertjes voor onze eigen Dinowedstrijd. Andere Shetlanders waren ook welkom. We maakten prijzen en verdeelden de taken van ringmeester, parkeerwachter, schrijver en jurylid.


Paarden brengen mensen samen. Dat bleek ook wel toen we op Bitmagazine.nl vroegen naar vriendschappen die zijn ontstaan in de paardenwereld. Je leest drie bijzondere verhalen in deze editie. Zo ontmoette Judith, vijf maanden zwanger, de liefde van haar leven via haar instructrice. Daar stond ze dan op haar tweede date, met haar zwangere buik in haar paardrijbroek. Of Bregje en Katinka. Zij ontmoetten elkaar op een nogal onhandige manier, toen de een bij de stal op de auto van de ander botste. En dan is er nog het verhaal van Floor. Zij maakte wereldwijd vrienden voor het leven tijdens de studentenconcoursen. Dat is toch prachtig?


Ik zie Dino trouwens nog regelmatig in zijn weitje lopen. Iedere keer betrap ik mezelf op een grote glimlach als ik hem zie. Dino is inmiddels al dik in de twintig. De vriendschappen die destijds ontstonden, bestaan nu, twintig jaar later nog steeds. Toen vonden we de Dino Club de normaalste zaak van de wereld, achteraf is het best bijzonder.


P.S. In deze editie vind je verschillende artikelen over Horse Event. Natuurlijk is Bit van 12 tot en met 14 september op Horse Event aanwezig. Zie ik je bij onze Bit-stand?



In dit nummer lees je onder meer over vlechten, veulens spenen, Katja Gevers, training van een heet paard, vrijheidsdressuur met je sportpaard, minipaardjes en nog veel meer! Bit 218 kun je ook online bestellen.