neus
neus

Opnieuw paarden mishandeld

Nieuws

Opnieuw zijn paarden het slachtoffer geworden van mishandelingen. In het Sterrebos bij Roden zijn twee paarden mishandeld.


De politie onderzoekt nu in totaal negen mishandelingen in de regio, eerder werden al paarden mishandeld in Oldekerk, Tolbert, Glimmen, Gasselte en Balloo. De recherche werkt samen met de dierenpolitie, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en het Expertisecentrum Dierenwelzijn.

Tijdens het eerste onderzoek leek er sprake te zijn van nog meer mishandelingen. Na onderzoek kon in die andere zaken de conclusie worden getrokken dat de verwondingen bij de betreffende paarden op een andere manier waren ontstaan, bijvoorbeeld door bliksem, zelfverwonding of ongeluk.

De politie denkt dat er één verdachte achter alle mishandelingen zit. Dit baseren ze op grond van een gemaakte tijdlijn en afstanden tussen de plaatsen. Ondanks dat houdt de politie ook rekening met een scenario van meerdere verdachten.

Volgens de politie is er één verdachte verantwoordelijk voor alle mishandelingen. Dit wordt gebaseerd op grond van een gemaakte tijdlijn en de afstanden tussen de plaatsen. Toch houdt de politie rekening met het scenario dat meer verdachten verantwoordelijk zijn.

De stichting Zinloos Geweld tegen Dieren looft een beloning uit van 11.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de dader.

Bron: RTV Noord