staart wei
staart wei

Opnieuw paard mishandeld

Nieuws

De paardenmishandelingen gaan maar door. Het AD schrijft vandaag dat er in de buurt van Amersfoort opnieuw een paard genitaal verminkt is. De pony werd gisteren aan het einde van de middag bloedend aangetroffen in een weiland in Soest, tussen de Jachthuislaan en de Koninginnelaan.


Dat bevestigt de politie. Agenten waren tot in het begin van de avond bezig met sporenonderzoek in de weide, niet ver van Paleis Soestdijk. In het grasland stonden nog twee paarden, zegt een politiewoordvoerder. Deze dieren zijn volgens haar ongedeerd gebleven. “Het gewonde paard is door een veearts onderzocht, en kon ‘s avonds alweer op stal.”

De politie neemt de zaak hoog op. “Als inderdaad blijkt dat dit door menselijk handelen is toegebracht, dan is het dieptriest”. Het is niet het eerste paard dat is toegetakeld. Vorige week was het raak in een weide in Leusden, bij de manege De Vier Hoeven. Eén van de merries werd daar met steekwonden aan haar geslachtsdeel van de wei gehaald. De dierenarts en stalhouder hebben aangifte gedaan bij de politie.

Afgelopen zomer werd in het land 87 keer aangifte gedaan van het verminken van paarden, onder meer in Nijkerk, Amersfoort en Soest.

Bron: AD