oog
oog

Paarden zwaar mishandeld in Best en Bakel

Nieuws

Het gaat maar door. Weer zijn er afgelopen weken paarden mishandeld, deze keer in het Brabantse Best en Bakel. De paarden raakten zwaargewond aan en rondom de geslachtsdelen. De dierenpolitie is naarstig op zoek naar de dader of daders van de mishandelingen.


Tussen zaterdagmiddag 11 oktober en maandagmiddag 13 oktober werd een paard in Best mishandeld. Het paard stond in een wei aan de Vleutstraat. In de nacht van maandag 13 oktober op dinsdag 14 oktober gebeurde dat ook met een paard in Bakel, die stond in een wei aan de Aarle-Rixtelseweg.

Verband onduidelijk


Dierenartsen hebben de gewonde paarden behandeld, de eigenaren hebben aangifte gedaan. De politie weet niet zeker of de twee mishandelingen iets met elkaar te maken hebben. De politie wil graag met mensen praten die iets gezien hebben of meer weten. Agenten hebben onder meer in Bakel onderzoek gedaan. Daarbij werd een schoenafdruk gevonden.

Paardenmishandelaar


De mishandelingen in Best en Bakel lijken erg op de werkwijze van de paardenmishandelaar, die al maanden toeslaat in het noorden, oosten en zuiden van het land.

Bron: Omroep Brabant