ogen
ogen

Paard mishandeld in Paterswolde

Nieuws

Een paard aan de Lemferdingerlaan in Paterswolde is het slachtoffer geworden van mishandeling, schrijft RTV Drenthe. Dit is de tweede keer dat de beul toe slaat in het Drentse dorp.


Het dier had verwondingen aan de schaamstreek. Wanneer de mishandeling heeft plaatsgevonden, is niet precies bekend. Het vermoeden is dat het paard in de nacht van donderdag op vrijdag werd mishandeld. De melding kwam gistermiddag bij de politie binnen.

“De politie heeft meteen forensisch onderzoek gedaan. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar het letsel en andere bijzonderheden”, vertelt politiewoordvoerder Marleen Hanenberg.

Een dierenarts heeft het paard aan zijn verwondingen behandeld. “Volgens de dierenarts komt het wel goed met het paard”, zegt Hanenberg. Het is de tweede keer dat een paardenbeul toeslaat aan de Lemferdingerlaan in Paterswolde. In september vorig jaar was het op die plek ook al raak.

De afgelopen tijd worden in heel Noord-Nederland regelmatig paarden mishandeld. Onder meer in Gasselte, Balloo, Roden en Eext sloeg de paardenbeul toe. De dieren worden steeds met een scherp voorwerp gestoken in de schaamstreek.Bron: Bit Magazine / RTV Drenthe