oud
oud

Kampioenschap voor oudere ruiters en paarden

Nieuws

In Groot-Brittannië is een competitie gestart voor paarden boven de 15 en voor ruiters boven de 55. Ruiters kunnen zich kwalificeren voor de finale in Leicestershire van 30 oktober tot 2 november 2015.


British Dressage is samen met de Veteran Horse Society tot dit idee gekomen. Om mee te doen moeten de ruiters lid zijn van de vereniging. Op het uiteindelijke kampioenschap zullen er twee categorieën zijn: een voor paarden tussen de 15 en 19 en een voor de ‘Golden Oldies’, paarden van twintig jaar en ouder.

Om mee te doen aan het Veterane Ruiter Kampioenschap, moeten ruiters 55 jaar of ouder zijn en rijden op een paard van minstens vier jaar oud.

“Dressuur is uniek omdat zowel paard en ruiter het kunnen doen tot in hun latere jaren”, vertelt Paul Graham van British Dressage. “British Dressage kijkt er naar uit om samen te werken met de Veteran Horse Society om te laten zien dat paarden en ruiters ook nog wedstrijden kunnen rijden op latere leeftijd. De leden hebben er al eerder naar gevraagd en het is geweldig dat we in 2015 een nieuw kampioenschap hebben.”

Bron: Horsetalk
2483801