hoef been
hoef been

Londen wordt overgenomen door paarden

Nieuws

En wel op 1 januari aanstaande, tijdens de ‘All Queen’s Horses’ parade. Samen met jongleurs, cheerleaders, acrobaten, clowns en muziek, komen 64 ruiters en paarden voorbij. Dit jaar is het thema van de parade: licht, camera, actie!


Ieder jaar heeft de parade een ander thema. Zo was er al een swingend jaren ‘60 thema en een magisch thema. De ruiters die meerijden zijn uitgenodigd en komen uit heel Groot-Britannië en zelfs uit België. Er is een groot verschil in ruiters. Zo rijdt de zesjarige Bleubell mee met een Shetlander verkleed als Dalmatiër, maar er rijdt ook een zeventigjarige man mee. “Alle ruiters zijn onbetaalde vrijwilligers, ze worden samen gebracht door hun passie voor paarden”, vertelt de woordvoerder van het evenement.

Kostuums


Organisator Caroline Marsh rijdt voorop met haar paard, verkleed als Wonder Woman. Ze rijdt op Sam, een paard van haar vriendin Barbara Paige. “Ook dit jaar hebben we weer een geweldig thema”, vertelt Caroline. “De kostuum zullen het publiek verstelt laten staan. Het is een bijzonder deel van de parade en we vinden het allemaal geweldig om de paarden naar de hoofdstad te brengen voor dit unieke evenement.”

Wachtlijst


De paarden starten om 11.45 uur bij het Piccadilly Circus en rijden vanaf hier naar het Parliament. Iedereen kan zich opgeven om volgend jaar mee te rijden, maar vanwege het beperkte aantal ruiters is er wel een wachtlijst.

Bron: Horse & Hound