Ezel
Ezel

Ezel viert vijftigste verjaardag

Nieuws

Een ezel genaamd Tessa heeft haar vijftigste verjaardag gevierd, schrijft Horsetalk. Het werd afgelopen week in stijl gevierd op de Britse opvang waar ze woont. Tessa is de oudste ezel op The Donkey Sanctuary, een stichting die haar oorsprong kent in 1985.


Ze leeft al 30 jaar een gelukkig leven op de boerderij met verschillende ezelvriendjes. De gemiddelde leeftijd van ezels ligt in Engeland op 27, dus Tessa heeft al veel van haar soortgenoten overleefd. Ze doet het nog steeds heel erg goed, heeft een goede eetlust en houdt ervan geborsteld te worden.

Samen met 27 andere ezels staat ze in een groep en met allemaal kan ze het goed vinden. Ook heeft ze een favoriete vrijwilliger die ze graag volgt. Haar verzorgers vinden haar geweldig en over de hele wereld heeft ze fans.

Tessa heeft heel wat verjaardagskaarten ontvangen, een speciale wortel en een taart van haar verzorgers. “We houden allemaal van Tessa”, zegt Sue Force, een van haar verzorgers. “Ze is een heel erg zachte ezel en een genot om om ons heen te hebben. Ze vindt het geweldig om sociaal te doen en houdt van aandacht, we denken dat dat haar jong houdt. We hopen dat ze nog vele jaren bij ons heeft.”

De boerderijmanager, Annie Brown, zegt dat het erg ongewoon is dat een ezel 50 jaar oud wordt. “Het geheim van een lang leven is individuele zorg en management. We hebben een plat grasland, speciale bodembedekking en we voeren de oudjes zorgvuldig. Ze krijgen ook regelmatig een bezoekje van de tandarts, die is getraind om kleine veranderingen in een vroeg stadium op te pikken.”

Bron: Horsetalk