details fries
details fries

Britse komiek adopteert vier paarden

Nieuws

De Britse komiek John Bishop laat zien dat hij een echte dierenliefhebber is. Horsetalk schrijft dat hij vier paarden heeft geadopteerd van World Horse Welfare. Het is deze maand ‘Rehome a Horse Month’, waar de komiek een grote supporter van is.


Naast de pony’s Dora, Amara, Indie en Mable bieden John en zijn vrouw Melanie ook thuis voor twee honden en een geadopteerd varken. “Melanie en ik houden allebei van alle dieren en in onze ogen zijn er zoveel dieren die een goed huisje verdienen”, vertelt John. “Ik snap niet dat mensen nog veulens, puppies of zelfs goudvissen fokken als er zoveel dieren zijn die zonder huis zitten.”

Melanie vertelt dat de paarden ondertussen deel uitmaken van de familie: “Het was zo makkelijk om de dieren te adopteren, het team van het tehuis heeft ons perfect geholpen. We vinden het fijn dat ze geschikte matches voor ons hebben gevonden. De paarden zijn precies waar we naar zochten.”

Ze gaat verder: “Het was oorspronkelijk niet het plan om er vier te hebben, maar de kudde die we nu hebben hoort gewoon bij elkaar.”

Goede match


Hayley Penrice, van het tehuis, vertelt waarom de paarden zo’n goede match zijn voor John en Melanie: “Ze adopteerden eerst Dora, die bij ons kwam met ernstig ondergewicht, en Amara, een prachtige merrie die ook vreselijk verwaarloosd was. Amara heeft haar eerste levensjaren moeten vechten om voedsel en heeft daardoor een sterke persoonlijkheid ontwikkeld. Melanie voelde dat zowel Dora als Amara van een ander koppel paarden zou profiteren om de dynamiek te veranderen.”

Hayley was het ermee eens dat Dora wel een bodyguard kon gebruiken. Dus besloot het echtpaar de bonte merrie Indie te adopteren. Als laatste voegde de kleine merrie Mable zich bij de kudde, om als speelmaatje te dienen.

Kinderen


“Ik kan iedereen die in de positie is aanmoedigen om eerst te kijken naar het opvangen van een dier in plaats van er een te kopen”, vertelt John. “Ik had nooit gedacht dat ik later een wei vol met paarden zou hebben, maar het is niet lastig om ze te houden. Je hebt gewoon een beetje logica nodig en genoeg gevoel voor humor. Ze hebben een sterke eigen wil en ze zijn onvoorspelbaar en impulsief. Het is als het opvoeden van kinderen.”

Klik hier voor foto’s

Bron: Horsetalk