Ezel
Ezel

Schotse Dierenbescherming krijgt klacht over nep-ezel

Nieuws

Een telefoontje aan de Dierenbescherming in Schotland bleek het tegenovergestelde te zijn van de verwaarlozing die het zou moeten zijn. De eigenaren van ezel Joshua bleken zelfs echte ‘model-eigenaren’, schrijft Horsetalk.


Afgelopen dinsdag ontving de SPCA een telefoontje, de agenten weten nog steeds niet of het telefoontje als grap was bedoeld of werd gemaakt door een bezorgde voorbijganger. “De beller zei dat de ezel werd gehouden in de tuin van een huis, vastgebonden aan een touw en zonder plek om te schuilen”, zegt inspecteur Bill Little. “Toen ik arriveerde vroeg de eigenaar of ik wilde lachen en de grote nep-ezel deed me lachen.” Joshua bleek een levensgroot tuinornament te zijn.

Bill: “De ezel is gemaakt van fiberglas en heet Joshua. Hij staat langs het huis en mensen zien hem als ze passeren, dus het is mogelijk dat we gebeld zijn als grap. Maar het kan ook zijn dat iemand echt bezorgd was en het dier voor echt aanzag.”

De eigenaar van Joshua, Dominee Georgie Baxendale zegt: “Dit is het grappigste dat ik ooit heb gehoord. Ik had vroeger twee ezels en kocht Joshua als herinnering.

Kijk hier voor een foto van Joshua. 

Bron: Horsetalk