cover 224
cover 224

Nieuwe editie Bit, vanaf 13 maart te koop!

Nieuws

Hoezo pech op vrijdag de dertiende? De nieuwe Bit ligt morgen in de winkel of op je deurmat :-) Lees alvast de editorial Fit & Fun van bladcoördinator en fotograaf Lonneke Ruesink, veel leesplezier!


“Zonder harnachement vijftien galopwissels op rij of lekker crossen door de sneeuw. Op haar Facebookpagina zie ik vaak leuke filmpjes voorbijkomen. Daarnaast staat ze momenteel aan kop in het wereldbekerklassement met haar Nederlands gefokte Unee. En nu de route van onze Bit roadtrip praktisch langs haar woonplaats loopt… Juist, je raadt het al, een mailtje later en we zijn welkom bij de Duitse dressuuramazone Jessica von Bredow-Werndl in ’t Zuid-Duitse Aubenhausen.

Hoe langer redacteur Marleen en ik op de stal van Jessica en haar broer rondlopen, hoe enthousiaster we worden. Jessica’s optimisme werkt aanstekelijk. Het plezier spat van haar rijden af. Niks geen gedwongenheid of spanning. De grote, bruine Ferdinand maakt wat vreugdebokjes en topper Unee heeft een dag vrij. Maar voor de foto wil Jessica wel even op Unee, dan wel zonder zadel en hoofdstel. Op die manier won ze ook zijn vertrouwen, ze maakt van elke training een onvoorspelbare uitdaging. Jessica’s paarden hebben energie volop, net als de sympathieke amazone. Ze vertelt dat ze fanatiek sport en yoga doet om fit en lenig te blijven voor het paardrijden. Leuk detail: Jessica leidde de sportschool van haar vader voordat ze zich volledig op het rijden ging focussen.

Steeds meer ruiters willen zelf een gezond en fit lichaam, net als hun paard. Het nieuwe Bit en KNHS event Ride & Run haakt daar op in. Redacteur Afke bedacht het plan tijdens ‘n rondje rennen. In een team ga je een route van 5 of 10 km paardrijden en/of hardlopen. Zo moet bijvoorbeeld hardloper Afke het hardst werken en bepaalt zij de teamsnelheid. Dan kan ik als ruiter heerlijk te paard genieten van de natuur en motiveer ik Afke: “Kom op, harder lopen jij!” Of we wisselen halverwege, want dat mag ook. Ride & Run is op zaterdag 27 juni in Ermelo, en hoe leuk is het dat je dit samen met je vriend, stalgenoot of broer kunt doen? Jij houdt van paardrijden, maar je vader of vriend misschien meer van hardlopen. Op www.rideandrun.nl vind je de komende tijd meer informatie, zoals trainingsschema’s, programma, blogs, filmpjes, etc. Doe jij, net als boegbeelden Marlies van Baalen en Imke Schellekens, ook mee?”

Lees in Bit 224 over paarden met schoonheidsfoutjes, de Wilson zusjes uit Nieuw-Zeeland, graaskorven, lymfestelsel, teugelkreupelheid, karakters van toppaarden, kaptoom, test jouw zintuigelijke leerstijl, wat kun je leren van pararuiters, de nieuwe Bit-cursus een betere band en nog veel meer! Bestel ‘m hier online.