cuba paard
cuba paard

Paardenfluisteraar helpt Cubaanse werkpaarden

Nieuws

Een paardenfluisteraar uit Wiltshire is een nieuw liefdadigheidsproject begonnen om werkpaarden in Cuba te helpen, schrijft Horse and Hound. Het project, genaamd Help Cuban Horses, werd gelanceerd door Gary Witheford toen hij zag in wat voor staat de paarden waren.


Eind februari kwam Gary terug van zijn trip en vertelde hij over zijn plannen.

Gary returned from his latest trip to Cuba at the end of February and told H&H of his plans. “Ik heb heel hard gewerkt met probleempaarden en nu wil ik ze wat teruggeven”, vertelt hij. “De paarden in Cuba hebben niet de toegang tot dierenartsen, medicijnen en genoeg voedsel. Sommige zijn vel over been en hun tuig is gemaakt van touw, waardoor ze continu wonden hebben.”

Gary, die normaal werkt met lastige renpaarden, heeft in Holguin en Havana geholpen om comfortabel tuig te krijgen voor de paarden. “De eigenaren waarderen ons werk erg. Ze hebben geen smeden en maken ijzers van hergebruikt ijzer. Ze maken elke nagel met de hand.”

Volgens Gary komt het door te weinig kennis over de problemen in combinatie met te weinig geld. Op zijn meest recente trip nam Gary vliegenmaskers en medicijnen mee, die gedoneerd werden. Hij hoopt in de komende zes weken weer terug te gaan naar Cuba waar hij grond wil kopen en een werkschema op wil stellen. Zo kunnen de werkpaarden wat rust krijgen, ondertussen zet Gary een plaatsvervangend paard in.

Bron: Horse and Hound