Springen
Springen

Amazone wil met crowdfundingcampagne ‘de sprong maken’

Nieuws

De Badhoevedorpse Delphine Klopper trapt op het crowdfunding platform ‘Wij zijn Sport’ de eerste paardensportcampagne af. De amazone is een springtalent en traint onder de Nederlandse bondscoach Edwin Hoogenraat. Delphine heeft net de Havo afgerond en kan zich nu volledig richten op haar ontwikkeling als springruiter. De juiste begeleiding en paarden zijn er, nu alleen nog geld om ervaring op te doen op internationale wedstrijden. Met haar crowdfundingcampagne ‘Help me de sprong te maken’ wil ze in totaal 5000 euro ophalen voor internationale wedstrijden.


Voor Delphine is er niets mooier dan samen met haar paard een band en een team te vormen. “Een paard heeft ook stemmingen en moet gemotiveerd worden. Een paard kan mij ook motiveren met haar/zijn enthousiasme om te springen. Dat samenspel maakt mij blij en daar wil ik voor gaan!”

Trainen en werken


Delphine is ambitieus. “Ik wil het komend jaar echt doorbreken. Dat betekent dat ik nationaal in de top 10 moet staan bij de grote competities zoals de Young Riders. Ik train nu bij de springstal van Edwin Hoogenraat. Daar ga ik ook meewerken in het bedrijf om te ontdekken wat het werken in een paardenbedrijf echt inhoudt. Daarmee wil ik kijken of ik wellicht van mijn hobby mijn beroep wil en kan maken.”

Bekostigen internationale wedstrijden


Het doel van de crowdfunding campagne is om budget bij elkaar te brengen voor internationale wedstrijden. Delphine wil in 2016 naast de nationale wedstrijden, aan tenminste vijf internationale meerdaagse springwedstrijden deelnemen. Delphine: “Per wedstrijd bedragen de kosten zo’n 1500 euro, vooral bestaande uit kosten voor deelname en stalling met twee paarden en de reis en het verblijf. De bijdragen van mijn funders wil ik daarvoor inzetten. In ruil voor hun donatie bied ik ieder een tegenprestatie, als waardering van hun betrokkenheid bij mijn poging om de sprong naar de top te gaan maken.”

Wij zijn Sport – crowdfunding in de sport


Het platform wijzijnsport.nl biedt ondernemende sporters en talenten een crowdfunding platform en de kennis om dit succesvol in te zetten. Zo kunnen zij hun droom financieren. Wij zijn Sport brengt sporters en sportfans bij elkaar. Daarnaast brengt dit sporters relevante vaardigheden bij die hen van pas komen als zij na hun sport een maatschappelijke carrière opbouwen.

Kijk hier voor de campagne van Delphine. Bron: Horses / persbericht 
Delphine