pirouette
pirouette

De twaalf paardengeboden

Nieuws

Omdat paarden houden hard werken is en we allemaal mensen zijn die af en toe wat ondersteuning en hulp nodig hebben, stelde Horse Collaborative de volgende twaalf paardengeboden op.
 1. Blijf met trainen binnen het gebied waar je toewijding en hart ligt. Het is de fundering waar je je huis op bouwt.

 2. Blijf gefocust op dat gebied. Dingen bewegen niet altijd met de snelheid die we willen. Maar het kleinste beetje beweging in de kant waar we naartoe willen is triomf.

 3. Alles wat je doet, genereert ervaring en groei. We kunnen niet leren en groeien als we niet dingen maken die we ‘fouten’ noemen.

 4. Blijf ‘open minded’ naar leren en studeren.

 5. Vertrouw op je instinct. Als je teveel aan en in je hoofd hebt, remt dat de vaardigheid om in het moment te leven.

 6. Geld is nuttig, maar je houding ernaartoe kan je toewijding kapot maken.

 7. Zorg ervoor dat je jezelf niet vergelijkt met het werk van andere instructeur, ruiters of trainers. Je bent goed zoals je bent.

 8. Laat de paardenwereld je niets opleggen en laat niemand je vertellen dat je je dromen niet na kunt jagen. Als je vrienden verliest door je toewijding waren ze in de eerste plaats al geen vrienden.

 9. Beoordeel je werk of rijden niet alsof het een wedstrijd is.

 10. “Luister” naar je paard.

 11. Doelen zijn anders dan je toewijding. Ze geven je een richting maar moeten nooit ten koste gaan van je toewijding of het welzijn van het paard.

 12. Laat NOOIT iemand je paard misbruiken/mishandelen. Hoe beroemd hij of zij ook is of hoeveel kennis hij ook zouden moeten hebben. Kijk door de ogen van je toewijding.


Bron: Horse Collaborative