Drafsport
Drafsport

Paardendroom elfjarige in vervulling gegaan

Nieuws

We hebben allemaal wel zo’n paardendroom waarvan we ooit hopen dat die in vervulling gaat. Zo ook de elfjarige Breana uit Connsersville, Indiana. Al was haar droom wel een beetje onrealistisch. Toch hield ze voet bij stuk en ondertussen is haar droom in vervulling gegaan. Dat schrijft Horse Collaborative.


De ouders van Breana weten niet beter dan dat hun dochter een ambitieuze droom heeft. Ze wil een eigen fokmerrie. En dat niet alleen, ze wil haar laten dekken. En het veulen dat daar dan uitkomt, moet kampioen van de drafsport worden. Een flinke droom voor zo’n jong meisje, maar wel een droom die veel voor haar betekent.

Breana’s vader, Brian, heeft het vijf jaar lang volgehouden om de droom van zijn dochter niet meer te laten zijn dan een droom. Uiteindelijk ging hij toch overstag en ging hij opzoek naar een merrie, stalling en een dekhengst. Dit alles wel zo goedkoop mogelijk, want veel geld had de familie niet.

Toen het veulen er eindelijk was, zag Brian geen potentie in het dier. Hij wilde het verkopen. Breana wilde daar echter niets van weten. Het paard moest blijven. Zo geschiedde en het paard kreeg de toepasselijke naam MJB Got Faith. De training begon in de hoop dat het paard in de prijzen zou kunnen lopen. MJB Got Faith was echter zo langzaam op de drafbaan, dat hij maar net gekwalificeerd was om te racen. Tegen alle verwachtingen in won hij echter zijn eerste race. En zijn tweede. En toen ook de derde en de vierde. Daarmee kwalificeerde hij zich voor de State Championships. Die hij tot grote vreugde van Breana ook won.

Zo had een elfjarig meisje ineens een kampioenspaard in bezit en was haar droom uitgekomen. Ter ere van dit succes, ging CBS Evening News op bezoek bij de familie. Bekijk het item dat gemaakt werd hieronder terug.


Bron: Horse Collaborative