8453934598_7ee10577f5_o
8453934598_7ee10577f5_o

Modeontwerpers die afkijken bij de paardenwereld

Nieuws

Voor de buitenwereld lijkt het misschien zo dat mode en de paardensport niet echt hand in hand gaan. Oké, die afschuwelijke balonbroeken uit de jaren ‘50 zie je gelukkig niet meer en tegenwoordig is er meer stofkeuze dan katoen, wol en linnen, maar desondanks denken de meeste buitenstaanders dat de paardenwereld op modegebied stil heeft gestaan. Niet zo snel! Horse and Hound wijst ons erop dat zelfs de grootste modeontwerpers zich door ons laten inspireren. De volgende keer dat je raar wordt aangekeken in de supermarkt kun je dus op het volgende wijzen:
 • De eerste vrouw die een rijbroek om moderedenen droeg was niemand minder dan de legendarische Coco Chanel, in de jaren ‘20. Ze werd geïnspireerd door een broek die ze zag bij een vriendin.

 • De lage taille en baggy look mag in de paardenwereld dan al lang weer op zijn retour zijn, in de ‘straatmode’ zien we nog veel jongeren die graag hun ondergoed laten zien...

 • Tweed is ook een eeuwige favoriet bij modeontwerpers. Model Kendall Jenner veroorzaakte flink wat sensatie toen ze afgelopen herfst haar Chanel debuut maakte in een rood-zwart tweedjurkje.

 • De Amerikaanse ontwerpster Tory Burch staat erom bekend zich te laten beïnvloeden door de paardenwereld. Ze heeft niet alleen een flink aantal rijlaarzen in haar collectie, maar verwerkt ook regelmatig een paardenprintje door haar spullen.

 • Ralph Lauren staat bekend als paardenliefhebber - zijn merk Polo werd geïntroduceerd om zijn liefde voor de sport te tonen en de polo’s worden gedragen door beroemdheden en niet-paardenmensen van over de hele wereld. Hij heeft regelmatig collecties met een paardenthema en had zelfs een speciale expositie getiteld ‘Man and the Horse’ in het Metropolitan Museum of New York Costume Institute in 1984.

  [caption id=”attachment_48559” align=”alignleft” width=”392”] De laarzen van SuperTrash: hot or not?[/caption]

 • Het nieuwe supermodel Bella Hadid claimt dat paardrijden haar yoga is. De Amerikaanse dressuur- en springdiva verschijnt binnenkort met een paardenthema in de stijlbijbel Porter. Gaan we dat dan ook zien tijdens de London FashionWeek?

 • Kun je je nog herinneren dat iedereen een paar winters geleden ineens met sporen aan zijn laarzen liep?

 • En wat dachten jullie van de laarzen van SuperTrash? Wie van ons is nu niet begonnen met een paar rubberen laarzen? Het modemerk speelde er goed op in en ineens liep iedereen in het rubberen schoeisel. Maar of het nu een geslaagde trend is...

 • En deze winter is hij ook weer helemaal terug: de jodhpur. Het is dus totally allowed om ze ook buiten de stalmuren te dragen.Wil je meer weten over mode? Bekijk Bit Mode online! 


Bron: Horse and Hound / Bit Magazine 
8453934618_196f827f69_o
My-Huong-Supertrash-laars-laarzen