detail paard hoofd neusriem hoofdste oogl
detail paard hoofd neusriem hoofdste oogl

8 Tips om je schoolwerk beter te combineren met paardrijden

Nieuws

Vaak last van stress? Als student en fanatiek amazone, heb je vaak een druk bezette agenda. Wij geven je acht tips over hoe je dit beter kunt combineren!



1. Focus


Ook al zullen je school- en rijschema vaak wat door elkaar lopen, probeer je te concentreren. Tijdens het opzadelen van je paard kun je best even nadenken over schoolzaken of een toets oefenen, maar ga daarna weer terug naar het paardrijden. En andersom natuurlijk net zo, probeer je tijdens je huiswerk volledig hierop te concentreren.

2. Ga altijd op zoek naar wifi


Het maakt niet uit waar je bent, met wifi kun je net even sneller met je telefoon opzoeken of je dat antwoord van die toets nou goed of fout had.

3. Draag altijd een notitieblokje, pen en je telefoon bij je


Het kan zomaar voorkomen dat je onderweg nog even snel aan een schoolopdracht kunt werken. Of dat je, met je telefoon, je agenda moet checken voor ander huiswerk. Of dat je natuurlijk gewoon net even die leuke foto van je paard moet maken.

4. Gebruik je schoolwerk tijdens het paardrijden


Oefen gelijk wat wiskunde tijdens die volte van tien, vijftien of twintig meter. Diameter en radius? Gewoon dingen die je kunt toepassen in een volte. Is wiskunde gelijk een stuk leuker om te doen!

5. Maak overal je werkplek van


Wees creatief! Het maakt niet uit waar je bent, je kunt overal een goede werkplek maken. Of het nu in een drukke kantine is of gewoon in de zadelkamer. Overal kun je aan je huiswerk beginnen of leren voor een belangrijke toets.

6. Zorg dat je goed wordt in toetsen maken


Of het nou een belangrijke opdracht voor school is of een dressuurproef op een belangrijke wedstrijd, beide zijn eigenlijk toetsen en kunnen stress opleveren. Zorg dat je jezelf goed voorbereidt zodat beide minder stress en betere resultaten opleveren.

7. Zie de wereld als een klaslokaal


Een snelle barragetijd rijden is eigenlijk gewoon een wiskundig probleem, hoeveel meter nog tot de volgende sprong? Met hoeveel graden moet je de volgende hoek door rijden?

8. Leer van je fouten


Iedereen heeft weleens een slechte dag, zowel te paard als op school. Je kunt nou eenmaal niet altijd de beste zijn. Leer van wat je fout hebt gedaan en blijf vooral doorgaan. Morgen is er weer een nieuwe dag!

Bron: Horse Collaborative