site
site

Bit is vernieuwd!

Nieuws

We hebben een nieuwe hoofdredacteur én een nieuwe huisstijl. Maak kennis met hoofdredacteur Dorien van Dijk! Bit 235 ligt vanaf morgen in de winkel.


Bit is half zo oud als ik, maar een stuk volwassener dan ik op twintigjarige leeftijd was. Terwijl ik grote namen in de paardensport na hun wedstrijd stond op te wachten om te vragen ‘En, hoe ging het?’ timmerde Bit aan de weg met een glossy magazine en up-to-date website. Leuk om te horen hoe fijn het voelde voor een springruiter om foutloos over hindernissen van 1.60m te vliegen, maar zelf wilde ik liever weten hoe ik cavaletti kon gebruiken om mijn verzorgpaard soepeler te maken. Dus las ik Bit.

Bit staat voor ‘meer paard, meer passie en meer plezier’. De hele dag door delen we op social media de leukste, mooiste, grappigste en meest bijzondere paardenberichtjes met onze volgers. Maar met hoe ‘meer’ je bezig bent, hoe groter het gevaar is dat je de basis een beetje uit het oog verliest. Naast ‘meer’ is ‘beter’ ook belangrijk als je over omgaan met paarden praat. Een betere leider worden, een betere verzorger, een betere ruiter. Kortom: een beter (paarden)mens. Over paarden raak je nooit uitgepraat. Wij paardenmensen zoeken elkaar graag op, stellen elkaar vragen en kunnen eindeloos kletsen over ‘de les’, twijfelen over ‘wel of geen deken’ en meeleven als het paard van een stalgenoot na een wedstrijd besluit ineens niet meer op de trailer te willen. Nieuwsgierig, open voor nieuwe visies en altijd bereid iets bij te leren. Dat zijn wij. Dat is Bit.

O ja… We zijn ook ambitieus. Dat betekent dat wij Bit in deze nieuwe fase ‘meer’ èn ‘beter’ willen maken. De eerste stap is dat het magazine vanaf nu elk nummer weer lekker dik is met een frisse opmaak en extra veel waardevolle artikelen. Zie het als een tweede jeugd na een kleine midlifecrisis. Mijn persoonlijke doel? Dat het merk Bit minstens twee keer zo oud wordt als ik ;-)

Dorien van Dijk