Afbeelding

Het afscheid van Nina

Nieuws

Je paard, je maatje, je ‘alles’… En dan is hij niet meer. Hoe ga je verder, maar ook: hoe kijk je terug op jullie tijd samen? Eva Maring was zes jaar samen met haar Shetlander Nina, een echte leermeester voor haar. Helaas kreeg Nina een hersenbloeding en moest zij worden ingeslapen. De oorzaak hiervan is nooit ontdekt.


[row]

[seven]

“Ik was acht jaar oud toen we Nina kregen van een collega van mijn vader. Het weiland waar Nina stond werd verkocht, zij moest daar dus weg en mijn vaders collega had geen andere plek voor haar. Wij hadden genoeg ruimte bij ons huis en namen haar over. Nina was de eerste pony die ik kreeg.”

[/seven]
[five]
[panel]

Nina
1998 tot 2010


Eigenaar: Eva Maring (1996)
Ras: Shetlander
Kleur: Donkerbruin


Nina was een echte leermeester.


[/panel]
[/five]
[/row]

Leermeester


“Ik was net begonnen met paardrijden, Nina was dan ook een echte leermeester voor mij. Ik leerde van haar hoe ik voor een paard moest zorgen. Zij was het eerste contact met paarden dat ik buiten de manege had. Ik deed van alles met haar, rijden zonder zadel, spelletjes, racen, kunstjes. Ondanks dat ze geboren was met misvormde achterhoefjes, had ze hier geen last van en was ze altijd even vrolijk en ondeugend.”

Gezelschapsdier


“Twee jaar nadat ik Nina kreeg, kwam er nog een pony. Met deze pony ging ik meer rijden en kwam mijn opstap naar de ‘echte’ paardensport. Nina werd dus een gezelschapspony, dit vond ze prima en ze kon het goed vinden met mijn nieuwe pony. Ook toen er later nog meer paarden bij kwamen, bleef ze een allemansvriend.”
‘Ze leerde mij geduldig te zijn’

Hersenbloeding


“Mijn vader zette haar op een ochtend in de weide en zag na een tijdje dat ze wat scheef liep. De dierenarts kwam kijken, hij constateerde dat ze een hersenbloeding had. Wat hier de oorzaak van was weten we niet, maar er kon niets meer aan gedaan worden. Binnen een paar uur hebben we haar laten inslapen. Dit hebben we thuis gedaan, in het bijzijn van de andere paarden. Achter ons huis is een schaapskooi, hier hebben we haar naar toe gebracht en ingeslapen. Zo konden de andere paarden op veilige afstand toekijken en afscheid nemen. Toen Nina insliep, hinnikten de anderen allemaal. Dat was een heel bijzonder moment.”

Liefde voor paarden


“Wat haar zo bijzonder maakte, is dat ik alles van haar heb geleerd. Ze was echt mijn leermeester. Dankzij haar is mijn liefde voor paarden ontstaan. Ze leerde mij geduldig te zijn met paarden. Ze was tenslotte een Shetlander en niet altijd even braaf, dit zorgde nog wel eens voor de nodige onrust. Verder was Nina een super lieve pony, ze was heel goed met kinderen en liep altijd los mee als we de paarden uit de weide haalden. Ik mis dan ook vooral haar aanwezigheid en vrolijke uitstraling.”

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/04/IMG952.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/04/img737978232.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/04/img737980663.jpg|”]

[hr]

Elke vrijdag vind je een nieuw verhaal online. Wil jij jouw verhaal vertellen? Geef je op!


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/algemeen/heb-jij-je-paard-verloren-doe-je-verhaal-in-de-online-rubriek/49407/”]Geef je op[/button]
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding