060630782_ABFweb
060630782_ABFweb

Lippizanerstoeterij in Piber op werelderfgoedlijst

Nieuws

De Lippizanerstoeterij in Piber staat sinds kort op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Tijdens de uitreiking van de oorkonde in het Oostenrijkse Graz, noemde de minister van landbouw en milieu Andrä Rupprechter de Lippizaners een voorbeeld van het beste dat Oostenrijk te bieden heeft.

Opdracht


Ook zei de minister dat de omvangrijke kennis rondom de fokkerij, opvoeding en opleiding van het oudste paardenras in Europa ten grondslag ligt aan het wereldwijde succes van de Lippizaners en de Spaanse rijschool.  “De UNESCO-aanduiding is niet alleen waardering, maar brengt ook de opdracht met zich mee om dit erfgoed voor de volgende generatie te bewaren.”

Erkenning


De bedrijfsleiders van de Spaanse ‘Hofreitschule’ en de stoeterij en Piber, Elisabeth Gürtler und Erwin Klissenbauer, spraken hun dank uit voor de oorkonde en lieten ook de inspanningen van hun team niet onbelicht. Ze noemden het een bijzondere erkenning voor de kennis van hun team in de stoeterij, dat die honderden jaren oude traditie van de Lippizanerfokkerij met veel hartstocht, passie en ervaring in ere houdt.

Volgende doel


Het volgende doel van hen is om de hoge rijschool en de klassieke rijkunst van de Spaanse rijschool op de werelderfgoedlijst te krijgen.

Bron: St. Georg