Trailer
Trailer

5 Tips voor als je in het donker met je trailer op stap gaat

Nieuws

In de winter zijn de dagen vaak nog kort en is het al snel erg donker buiten. Maar als je ‘s avonds naar een les of een wedstrijd wilt, kunnen deze zes tips je helpen om veilig met je trailer op stap te gaan.


1. Wees voorbereid

Zorg dat je voorbereid bent. Controleer de dag of middag voordat je weg gaat of alle lichten van en in je trailer en auto werken. Zijn ze stuk, dan heb je op deze manier nog genoeg tijd om ze te maken.

2. Zaklampen

Leg een aantal zaklampen in je auto of de zadelkamer van je trailer. Gaan er dan toch wat lampjes stuk, dan kun je in ieder geval nog je weg in het donker vinden.

3. Licht in de trailer

Zorg dat er licht brandt in de trailer wanneer je je paard meeneemt. Zorg er alleen wel voor dat dit geen fel licht is. Paarden kunnen namelijk veel beter zien in het donker dan mensen doen. Maar door een lichtje in je trailer te laten branden, heeft je paard minder last van koplampen van passerende auto’s.

4. In- en uitladen

Zorg dat je een veilige plaats vindt om je paard in en uit te laden. Zorg ervoor dat je paard alle ruimte rondom de laadklep heeft om weg te stappen zodra hij uit de trailer is. Moet je vaak in het donker op stap, dan is het handig om het in- en uitladen in het donker te oefenen met je paard. Een trailer ziet er in het donker tenslotte heel anders uit dan overdag.

5. Vlak parkeren

Kijk goed waar je je auto en trailer neerzet. Om het voor je paard gemakkelijk te maken, is het verstandig je trailer zo neer te zetten dat de laadklep zo vlak mogelijk is. Zet je trailer dus niet precies op een heuveltje neer.
Bron: Horse & Hound