gapend lachend
gapend lachend

Zeg het met paarden: Maandagziekte

Nieuws

Misschien herken je dit: een vriendin van stal moppert over haar chagrijnige broer en jij stelt voor om hem als een bokkig paard te benaderen. En die tip vindt ze nog zinvol ook! ‘Zeg het met paarden’ werkt net zo. In deze tweewekelijkse vragenrubriek worden paarden en paardengedrag gebruikt om antwoord te geven op persoonlijke vragen van ruiters. Want paarden begrijpen we tenminste.


Maandagziekte

Ik haat maandagen. Haat! Vrije maandagen zijn geen probleem, maar ‘werk-maandagen’ zijn afschuwelijk. Mijn humeur is beneden alle peil en ik heb geen idee wat ik daaraan kan doen. Heb jij een tip?
Liefs, Annabel


Antwoord: dit klinkt als een vorm van maandagziekte, Annabel. Dat komt wel vaker voor bij werkpaarden. Als die in het weekend nietsdoen, maar wel net zoveel eten, gaat het maandag inderdaad mis. Dat heeft te maken met suikers en de verbranding in spiercellen. Het is een heel verhaal. Het komt er in ieder geval op neer dat het paard zich maandag ongelooflijk vervelend voelt als hij weer aan het werk gaat. Hij heeft zelfs zoveel pijn dat hij zich nauwelijks kan bewegen. Maar jouw situatie is uiteraard ook vervelend.
Volgens mij kun je twee dingen doen: doorwerken of je voer aanpassen en toch een beetje in beweging blijven in de weekenden. Enne… misschien iets minder ‘haver’ op zondagavond?
-Afke
Afke Teunen schrijft al twintig jaar over paarden. Ze is tekstschrijver, géén therapeut. Het opvolgen van haar advies is dan ook op eigen risico ;-)

Heb jij een vraag, durf je dat aan? Mail naar Redactie@bitmagazine.nl