mobiel telefoon stal
mobiel telefoon stal

Zeg het met paarden: Juiste ‘hulpen’ bij appen

Nieuws

Misschien herken je dit: een vriendin van stal moppert over haar chagrijnige broer en jij stelt voor om hem als een bokkig paard te benaderen. En die tip vindt ze nog zinvol ook! ‘Zeg het met paarden’ werkt net zo. In deze tweewekelijkse vragenrubriek worden paarden en paardengedrag gebruikt om antwoord te geven op persoonlijke vragen van ruiters. Want paarden begrijpen we tenminste.


Juiste ‘hulpen’ bij appen en mailen

Mijn instructeur reageert niet of pas heel laat op e-mails en appjes. Als ik bel, krijg ik zijn voicemail en daar reageert hij ook niet op. Ik kan hier niet dus niet tegen. Wat kan ik doen?
Liefs, Eva
Antwoord:
Trek het je niet persoonlijk aan, Eva, want dat is het zelden. Zie je instructeur liever als een flegmatiek paard. En wat doe je als een paard niet meteen reageert op je hulp? Precies, dan herhaal je het. Als hij ook niet reageert op je tweede hulp, geef je een duidelijkere, grotere derde hulp. Als er dan nog steeds niets gebeurt, wordt het tijd om zijn pols te checken. Leeft hij nog? Geef dan een vierde hulp en eis dit keer een reactie. En anders, tja…
Iets om je af te vragen als je je hulpen regelmatig moet herhalen: snapt die ander eigenlijk wel wat je bedoelt? Geef je misschien te veel verschillende, te vage of tegenstrijdige hulpen? Want daar is geen beginnen aan. Je moet paarden, en veel mensen, maar één hulp tegelijk geven. En je moet heel, heel duidelijk zijn.
Kort samengevat: of de gewenste reactie blijft uit omdat jouw hulpen te onduidelijk zijn. Of die ander moet nog leren wat de hulpen betekenen. Of je hebt met een ezel te maken.
-Afke
P.S. Dat over die ezel is een grapje. Ezels zijn leuk.
Afke Teunen schrijft al twintig jaar over paarden. Ze is tekstschrijver, géén therapeut. Het opvolgen van haar advies is dan ook op eigen risico 😉

Heb jij een vraag, durf je dat aan? Mail naar Redactie@bitmagazine.nl