Lisa
Lisa

InstaFamous: @friesian_rose

Nieuws

Lisa van Otterloo (25) is al bijna 2,5 jaar de trotse eigenaar van haar Fries Rose (5). Op hun Instagramaccount hebben ze inmiddels 21,8K volgers, maar Lisa is niet met Rose op Instagram begonnen.

“Ik begon met Instagram met mijn toenmalige Haflinger Storm, die ken je misschien wel van het account @haflinger_storm_naomi. Ik had toen heel erg veel volgers, ongeveer 45K, maar dat account werd gehackt, dus ik moest opnieuw beginnen. Storm en ik zijn toen opnieuw begonnen en tussendoor is Rose erbij gekomen. Later heb ik Storm verkocht, omdat ik graag verder wilde in de dressuur en Storm vond dat maar niks. Toen ben ik dus met Rose doorgegaan.”

Geen naam voor een Fries

“Rose is niet echt een naam voor een Fries. Officieel heet ze ook Rikst, maar dat vind ik lastig uit te spreken en ook niet zo goed passen bij een merrie, dus ik noem haar Rose. Die naam spreek ik trouwens ook gewoon uit als een Nederlandse naam, dus eigenlijk ‘Roos’.”

What’s the weather like where you live? Here it’s sunny😍

Een bericht gedeeld door Lisa & Rose (@friesian_rose) op


Lief karakter

“Rose heeft een heel erg lief karakter. Ze is ook heel betrouwbaar, ze zou ook echt nooit bokken of steigeren. Je moet wel eerst even haar vertrouwen winnen, maar dan is ze echt goud waard. We rijden voornamelijk dressuur, maar ik probeer ook wel vaak naar buiten te gaan, want dat vindt ze erg leuk. Dat vind ik heel erg belangrijk, het geluk van mijn paarden. Rijden heeft gewoon geen zin als je paard er geen plezier in heeft. Dat is ook de reden waarom ik Storm weg heb gedaan, ik kon haar niet gelukkig houden, want ik wilde iets anders dan hij.”
“Met Rose is dat gelukkig anders. Zij vindt dressuur leuk en heeft er plezier in. Natuurlijk vindt ze buitenritjes ook leuk, dat is ook de reden dat ik die regelmatig probeer te maken, maar met haar kan ik echt voor de dressuur gaan.”

What’s your age?

Een bericht gedeeld door Lisa & Rose (@friesian_rose) op


Een sterkere band

“Ik heb het idee dat ik met Rose een steeds sterkere band krijg. Ook dankzij de buitenritjes die ik regelmatig met haar maak. Toen ik haar kocht, kon ze echt alleen nog maar onder het zadel lopen, verder niks. Verder heb ik haar alles zelf aangeleerd en dat heeft onze band denk ik ook veel sterker gemaakt.”
“Ze is me ook echt meer gaan vertrouwen. Ik kan nu bijvoorbeeld gewoon alleen met haar naar buiten, terwijl ze dat op het begin echt doodeng vond. Ik heb haar ook zelf verkeersmak gemaakt en het gaan nu eigenlijk gewoon heel erg goed. Ze heeft er echt plezier in om naar buiten te gaan.”

Op Instagram

“Nadat ik gehackt was dacht ik eigenlijk niet dat ik ooit nog veel volgers zou krijgen. Ik baalde daar best wel van en ik had ook lang getwijfeld of ik er niet gewoon mee moest stoppen, maar ik kreeg van heel veel volgers berichtjes met de vraag wat er was gebeurd en of ik nog door zou gaan. Ik besloot om weer opnieuw te beginnen en toen ging het eigenlijk heel erg snel.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
rose