chio rotterdam piste
chio rotterdam piste

80 jaar oud & nog steeds internationaal Grand Prix rijden

Nieuws

De Zweedse dressuuramazone Ulla Hakanson draait er haar hand niet voor om: internationaal Grand Prix rijden. Onlangs zette ze op de internationale wedstrijd in Falsterbo met haar paard Diddy Cool een score neer van 64,457%. Niet héél opvallend op het eerste gezicht, maar... Ulla Hakanson is 80 jaar oud!


En stoppen met rijden? Daar denkt Ulla niet over! In 1972 reed ze haar eerste Olympische Spelen in München, en in 1984 nog eens in Los Angeles. Ze is even uitgeschakeld geweest door een beroerte, maar inmiddels weer helemaal terug.

Yoga & springen


In maart dit jaar debuteerde ze met haar nieuwe paard Diddy Cool in de Grand Prix. De kwieke Ulla staat bekend als voorvechter van afwisselende trainingen, zo maakt zij nog regelmatig een sprongetje met haar paarden. Starten in Falsterbo had Ulla zichzelf als doel gesteld en werkte hier vanaf vorig jaar naar toe. “In de ochtend ik doe wat yoga, dan rijd ik twee paarden en in de middag ga ik Nordic Walken met de hond. Daarnaast doe ik één keer per week aan line-dancing. Ik ben niet een type om gewoon binnen te zitten en stil te zijn”, aldus Hakanson in een interview.

Ulla Hackanson net voordat ze de ring in reed in Falsterbo:


Ulla en haar paard Diddy Cool in de Intermediaire II:En een sprongetje:Bronnen: Dressuur.nl & Hippson