Bit minigids
Bit minigids

Nu in de winkel: Bit Minigids, natuurlijk voeren vanuit de basis

Nieuws

Natuurlijk proberen we ons paard het beste rantsoen te geven. Om zoveel mogelijk aan de behoeften van je paard tegemoet te komen, is het niet alleen belangrijk dat je hem goed observeert, maar ook essentieel om het nodige te weten hoe je een rantsoen samenstelt en waar je om moet letten. In de nieuwste Bit Minigids helpen we je daar bij! Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!


Terug naar de natuurlijke basis


Om een zo goed mogelijk dieet voor je paard samen te stellen, is het belangrijk dat je weet hoe zijn natuurlijke leefwijze en voedingspatroon eruit ziet. Wist je dat wilde paarden zo’n 10 kilo gras eten per dag?


Spijsvertering = de spiegel van je paard


Om je paard juist te voeren is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe het spijsverteringsstelsel in elkaar zit. Het paard is een herbivoor en heeft daarom een relatief kleine maag en een zeer sterk ontwikkelde dikke darm. Een optimale spijsvertering is de basis voor een gezond paard.


Wat staat er op het voeretiket (en wat niet)?


Nicole Slijkerman van Voervergelijk.nl helpt in een artikel in de minigids om de abracadabra op de voerlabels te ontcijferen. Welke punten moeten er verplicht op een voerlabel worden vermeld en welke informatie wordt er niet verstrekt?


Gezond & bewust voeren tijdens de lange wintermaanden


Waarmee kun je het winterrantsoen van je paard verrijken, hoe zorg je dat je paard aan zijn vitamine D-behoefte komt en hoe kan je jouw paard ondersteunen tijdens het verharen? Het staat allemaal in de Bit minigids!


Voedingsadvies voor oude(re) paarden


Stichting De Paardenkamp in Soest is een rusthuis waar 120 paarden van twintig jaar en ouder van hun pensioen genieten. De stichting heeft ruim 58 jaar ervaring met de verzorging van oude paarden en deelt vier belangrijke voedingstips.


Benieuwd geworden? De Bit Minigids kun je bestellen via de webshop, en tevens verkrijgbaar in combinatie met Bit 275.