bit minigids online
bit minigids online

Nu in de winkel: Bit Minigids, werken aan een betere houding & zit

Nieuws

Houding & zit, het zijn twee belangrijke punten tijdens het paardrijden maar toch hebben veel ruiters niet de juiste houding of zit. De kans om je paard te blokkeren wordt hierdoor groter. Hoe verbeter je jouw houding en zit? In de nieuwste Bit Minigids helpen we je daar bij! Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!


Het belang van een correcte houding en zit


Iedereen weet dat het hebben van een correcte houding en zit belangrijk is, maar hoe krijg je jouw houding correct? In dit artikel krijg je tips voor een betere houding en wordt uitgelegd waarom houding zo belangrijk is. Wist je dat zwaartekracht hier heel belangrijk bij is?


Samen zo recht mogelijk


Wist je dat het meest voorkomende probleem bij paard en mens scheefheid is? Paard en ruiter zullen moeten samenwerken om zo recht mogelijk te worden. Hoe? Dat lees je in de minigids!


Wiebelende onderbenen


Wiebelende onderbenen, veel ruiters hebben er last van. Vaak zijn wiebelende onderbenen het gevolg van iets anders. Dressuuramazone en houding- en zitspecialist Barbara van den Broek geeft in de minigids tips hoe je stiller kan worden in je onderbenen.


Rijden met gestrekte armen


In dit artikel geven we je eerste hulp bij het rijden met gestrekte armen. Wat is de oorzaak van het probleem en hoe kun je het voorkomen?


Een onberispelijke zit met yoga te paard


Yoga is een eeuwenoude manier om je lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Het helpt je om soepel en ontspannen op je paard te zitten. Benieuwd geworden? Bit geeft je yoga-oefeningen die je met en zonder paard kan proberen!


Benieuwd geworden? De Bit Minigids kun je bestellen via de webshop, en is tevens verkrijgbaar in combinatie met Bit 278.